Италианецът Матео Беретини възстанови преднината от две точки на Европа

...
Италианецът Матео Беретини възстанови преднината от две точки на Европа
Коментари Харесай

Беретини отново изведе отбора на Европа напред в резултата

Италианецът Матео Беретини възвърне преднината от две точки на Европа пред тима на Света в Лейвър къп, откакто победи Феликс Оже-Алиасим от Канада със 7:6, 4:6, 10:7 в първия мач на сингъл от втория ден на конкуренцията.

Вчера играчите на капитана Бьорн Бьорг взеха първите две срещи на сингъл, с цел да пернат с 2:0, само че тимът на Света отговори с победа на сингъл и двойки за тъждество. Във втория ден на отборния шампионат се дават по две точки за триумф, като отборът на Джон Макенроу бе покрай това да излезе напред, само че в последна сметка Беретини съумя да надделее.

Първият сет бе равносилен, като в тайбрека италианецът пропусна куп сетболи и на собствен ред отрази един, преди да се наложи с 13:11. Оже-Алиасим отговори уместно при започване на втората част и реализира ранен пробив, който задържа до края за 6:4, вкарвайки мача в решителен дълъг тайбрек. В него Беретини " отпусна ръката " и доминираше на форхенд за преднина от 7:2, само че противникът му не се отхвърли и понижи изоставането си на 7:8. Финалистът от Уимбълдън 2021 завоюва двете си точки на сервис, с цел да затвори мача и да донесе скъп триумф на Европа.

Беретини призна, че не е спал след вчерашната прочувствена вечер, в която Роджър Федерер изигра последния мач в именитата си кариера.

" Роджър може би не знае това, само че той е повода да играя тенис. Когато бях дете, се промъквах на корта в Рим без билет, с цел да го виждам по какъв начин играе. А през вчерашния ден той плачеше на рамото ми и се питах това в действителност ли се случва. Всички плакахме, съвсем не съм спал. Днес той ми даде няколко скъпи съвета по време на мача, които проработиха, тъй че му благодаря ", показа италианецът след триумфа.

Във втория мач на сингъл Камерън Нори се изправя против Тейлър Фриц.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР