Италианецът Матео Беретини се класира за финала на тенис турнира

...
Италианецът Матео Беретини се класира за финала на тенис турнира
Коментари Харесай

Беретини на финал в първия си турнир след контузията

Италианецът Матео Беретини се класира за финала на тенис шампионата от сериите АТР 250 в Щутгарт след сложен триумф със 7:6(7), 7:6(5) над Оскар Оте. За първенеца от 2019 година това е първо постигане до мач за трофей през този сезон, в който игра полуфинал на Аустрелиън Оупън, само че пропусна шампионатите по-късно поради травма на дясната китка.

Беретини се завърна точно за сезона на трева, където предходната година завоюва купата в Куинс, а доближи и край на Уимбълдън, изгубен с 1:3 от Новак Джокович. Той няма загуба в кариерата си в Щутгарт и в този момент за четвърти път ще се бори за отличие на зелени кортове.

Световният номер 10 заби 18 аса и завоюва 41 от 49 точки на първи сервис, като му трябваха 1 час и 48 минути да завърши мача с 61-ия в ранглистата на АТР. Оте обаче ще се изкачи до 50-а позиция в ранкинга от идния понеделник.

За страдание на Беретини, даже да завоюва купите в Щутгарт, Куинс и Уимбълдън, то той ще напусне топ 20 сигурно, тъй като ще загуби голям брой точки от актива си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР