Италианецът Марко Бедзеки от тима на Муни ВР46 спечели първото

...
Италианецът Марко Бедзеки от тима на Муни ВР46 спечели първото
Коментари Харесай

Марко Бедзеки триумфира в Гран при на Индия в MotoGP

Италианецът Марко Бедзеки от отбора на Муни ВР46 завоюва първото в историята на MotoGP съревнование за Голямата премия на Индия.

Бедзеки потегли от първа позиция и без огромни усложнения стигна до третата си победа през сезона, която му оставя шансове да се бори за купата.

24-годишният италианец не повтори грешките от спринтовото съревнование в събота, когато още веднъж потегли първи, само че финишира втори. Той зададе темпото през цялото време и завъртя 21 обиколки за 36:59.157 минути.

Далеч по-големи инциденти имаха водачите зад спечелилия.

Испанецът Хорхе Мартин (Прамак Рейсинг) стигна до втората позиция, като финишира на 8.649 секунди от спечелилия.

Мартин, който завоюва вчерашния спринт, се движеше решително по трасето, само че в последната обиколка стартира да позволява неточност след неточност и разреши на французина Фабио Куартараро (Монстър Енерджи Ямаха) да го настигне.

Куартараро даже опитва да изпревари Мартин, само че испанецът някак съумя да се събере и с доста внезапна и рискована отбранителна маневра в последния завой да резервира позицията си.

След финала камерите край пистата демонстрираха, че той не може да стои на краката си поради жегата от към 40 градуса в Нойда и би трябвало да бъде обливан с вода от екипа си, с цел да се оправи с дехидратацията. Според публицисти на пистата за миг испанецът даже е примрял, само че бързо е бил почтен.

Куартараро приключи трети на 8.855 секунди от спечелилия Бедзеки. Четвърти на 12.643 секунди остана южноафриканецът Брад Биндер (Ред Бул КТМ), а пети се подреди испанецът Жоан Мир с Репсол Хонда.

Осем обиколки преди края пристигна и най-драматичният миг в надпреварата, който може и да промени хода на сезона.

Водачът в генералното класиране Франческо Баная (Дукати Леново) изпревари Хорхе Мартин на втората позиция и изглеждаше, че ще може да подгони и Бедзеки, само че изненадващо позволи груба неточност и падна от мотора си, което постави завършек на присъединяване му в конкуренцията.

Така той изгуби сериозна част от задатъка си в генералното класиране. Италианецът остава първи с 292 точки, само че вторият Хорхе Мартин към този момент е единствено на 13 точки с 279. Третият Бедзеки е с 248 точки, а Биндер е четвърти със 192 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР