Италианецът Лоренцо Музети се класира за полуфиналите на турнира по

...
Италианецът Лоренцо Музети се класира за полуфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Музети не се затрудни срещу квалификант и се класира за полуфиналите на Sofia Open

Италианецът Лоренцо Музети се класира за полуфиналите на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open.Поставеният под номер 4 Лоренцо Музети (Италия) се оправи с квалификанта Ян-Ленард Щруф (Германия) със 7:6(3), 6:1 на централния корт в зала " Арена Армеец ".

С триумфа 20-годишният италианец си подсигурява рекордно класиране в международната класация от идната седмица, като ще се изкачи с четири места до 26-ото в класацията.

Щруф започва мощно и поведе с 3:0, само че позволи равнене още за 3:3, а в следствие се стигна до тайбрек. В него Музети направи серия от пет следващи точки, с цел да поведе с 5:2 и това се оказа решаващо.

Във втората част младият италианец, който през юли завоюва първата си купа в Тура на АТП в Хамбург (Германия), дръпна с 5:0 гейма и нямаше проблеми да стигне до крайната победа. 
  
" Труден мач. Той сервираше доста добре, изключително в първия сет, беше нападателен. Изоставах с пробив, трябваше да трансформира нещо. И ключът беше в подобряването на ретура ми. Смених позицията за посрещане и се получи. Мисля, че изиграх един от най-хубавите си мачове за сезона на тази настилка ", сподели Музети в изявлението си на корта. 

За място на финала той ще срещне швейцареца Марк-Андреа Хюзлер, който по-рано през днешния ден в първия четвъртфинал избави два мачбола и отстрани поляка Камил Майхжак в с 6:7(4), 7:6(6), 6:3.

" Утре ще бъде мъчно. Но аз се усещам подготвен и се надявам още веднъж да играя добре. Пожелавам си италиански край против Яник Синер ", сподели още Музети.   

Защитаващият купата си в София от предходните два сезона и номер 1 в схемата Синер ще излезе след минути на корта в четвъртфинал против австралиеца Александър Вукич в първия мач във вечерната сесия. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР