Италианецът Франческо Баная защити световната титла в клас Мото GP

...
Италианецът Франческо Баная защити световната титла в клас Мото GP
Коментари Харесай

Франческо Баная триумфира в Гран при на Валенсия и защити успешно титлата си в Moto GP

Италианецът Франческо Баная отбрани международната купа в клас Мото GP на международния шампионат по мотоциклетизъм, откакто през днешния ден завоюва Гран При на Валенсия – финален кръг за сезон 2023.

По този метод Баная стана едвам третият мотоциклетист в историята на Кралския клас, който дублира купата си след Валентино Роси и Марк Маркес.

Преди днешната конкуренция водачът на Дукати водеше с 14 точки в борбата за трофея пред Хорхе Мартин, който обаче не приключи надпреварата през днешния ден поради удар с 6-кратния международен първенец Марк Маркес в последното му съревнование за екипа на Хонда.

Двамата се сблъскаха в 6-ия тур на пистата " Рикардо Тормо " и не приключиха, като Мартин напусна трасето, разклащайки ръцете си от отчаяние.

При връщането си в питлейна 25-годишният играч не съумя да сдържи и сълзите си, като се наложи да бъде успокояван от членовете на отбора на Прамак.

Отпадането на Хорхе Мартин пък отвори необятно вратата на Франческо Баная към крайната победа във Валенсия и втората му поредна международна купа, като през днешния ден компания на подиума му вършиха Фабио Ди Джанантонио и Йоан Зарко, които се подредиха надлежно 2-и и 3-и.

В генералното класиране Баная завършва на върха с актив от 467 точки пред Хорхе Мартин с 428 и Марко Бецеки с 329.

При конструкторите пък за четвърта поредна акция триумфът бе за Дукати, които приключиха със 700 пункта, изпреварвайки КТМ с 370 и Априлия с 326.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР