Италианецът Джанлука Маджер ще бъде съперник на Григор Димитров в

...
Италианецът Джанлука Маджер ще бъде съперник на Григор Димитров в
Коментари Харесай

Добър жребий за Григор в Рим

Италианецът Джанлука Маджер ще бъде противник на Григор Димитров в първия кръг на шампионата от категорията " Мастърс " в Рим Internazionali BNL d'Italia. Това дефинира жребият на първото огромно съревнование на клей за годината. Турнирът ще послужи на играчите като подготовка за започващия на 27 септември " Ролан Гарос ".

25-годишният Маджер получи " уайлд кард " за главната скица. Той сега е 80-и в ранглистата на ATP. Рекордното му класиране е 77-а позиция, записана в края на февруари тази година. Висок е 188 см, играе с дясна ръка и бекхенд с две ръце.



Италианецът доближи до финала на шампионата в Рио де Жанейро тази година. Това е и единственият му край на равнище ATP. Маджер и Григор до момента не са играли между тях.

При триумф на старта, Димитров ще премери сили във втория кръг против японеца Йошихито Нишиока или сърбина Миомир Кецманович.



Бихме могли да кажем, че жребият бе благоразположен към Григор, защото хасковлията попадна в четвъртината на поставения под №3 грък Стефанос Циципас, който не е най-страшният състезател, против който можеш да се изправиш на клей. Димитров е в половината на международния №2 Рафаел надал, който в Рим ще направи завръщането си в Тура след експлоадирането на пандемията. Водач в схемата е водачът в ранглистата на aTP Новак Джокович, а под №4 е подложен представител на домакините - Матео Беретини. От присъединяване в започващата в понеделник конкуренция разумно се отхвърлиха двамата финалисти на US Open - Доминик Тийм и Александър Зверев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР