Италианец почина, след като беше смазан от падащи колела сирене

...
Мъж загина, след като беше блъснат от хиляди колела за
Коментари Харесай

Мъж загина, след като беше катастрофиран от хиляди колела за сирене в Италия миналата седмица. Мъж загина, след като беше блъснат от хиляди колела за сирене в Италия миналата седмица. - Авторски права Canva От Euronews, AFP Публикувано на 07/08/2023 - 17:54

Общо 25 000 кръгчета сирене Grana Padano паднаха върху 75-годишния Джакомо Киапарини, след като рафт в склада му се счупи в неделя.

Италианец беше смазан до смърт, когато хиляди колелца зреещо грана падано – вид твърдо сирене, което съперничи на известното – паднаха върху него в склада му в неделя.

РЕКЛАМА

Джакомо Киапарини, 75-годишният собственик на фабрика за млечни продукти и сирене в Романо ди Ломбардия, близо до северния град Бергамо, беше в склада си, когато един от рафтовете със сиренето се счупи, създавайки домино ефект, който събори повече рафтове и, най-важното, повече колела.

Тези складове обикновено са подредени до покрива с хиляди колела сирене, които остават там с месеци, преди да достигнат правилното ниво на зрялост.

Общо местните медии съобщават, че 25 000 сирена колелата паднаха над Чиапарини. Службите за спешна помощ работиха през цялата нощ, за да спасят мъжа, но надеждата да го намерят жив избледня с течение на часовете. Тялото му беше намерено в понеделник.

Местната полиция започна разследване на инцидента, опитвайки се да разбере какво е довело до срутването на рафта и смъртта на Чиапарини.

Междувременно местните фабрики за сирене се мобилизираха, за да спасят колелата за сирене, паднали при инцидента, като италианският вестник Il Giorno съобщи в понеделник, че продължава „борба с времето“ за намиране на място за съхранение на сиренето и избягвайте да го губите.

Щетите, причинени от инцидента, се оценяват на 7 милиона евро, включително разрушеното съоръжение.

Когато регионът на Емилия Романя претърпя опустошително земетресение през През 2012 г. Chiapparini предложи на колегите си да съхраняват колелцата си със сирене в неговите съоръжения, след като те загубиха своите заради катастрофалното метеорологично събитие.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР