IT-специалистите, които не работят в офис са най-добре платените в

...
IT-специалистите, които не работят в офис са най-добре платените в
Коментари Харесай

Ето тези българи, които работят от вкъщи, взимат между 5500 и 6500 лева на месец

 IT-специалистите, които не работят в офис са най-добре платените в България. Средното им чисто заплащане на месец е сред 5500 и 6500 лв. според от изпълняваните задания от съответния разработчик. Това демонстрират данните от проучване на компанията за набиране на софтуерни разработчици Noble Hire.

То е изключително впечатляващо поради обстоятелството, че резултатите са получени от внушителна извадка от 3150 анкети на експерти в софтуерния отрасъл.

Според данните на Noble Hire междинната чиста заплата в IT-индустрията у нас е 4120 лева, само че действително възнагражденията са доста разнообразни според от разнообразни фактори - изпълнявани задания, обитаемо място, усвоени умения, опит и други.

Например, IT-тата в София вземат приблизително с 35 % повече пари от експертите с аналогични професионални умения в провинцията. Програмистите в столицата пък получават с към 25% по-малко от сътрудниците си, които са на работа към компания в чужбина.

Очаквано, на върха в класацията са управническите фрагменти (Executive/C-level). При тях междинното чисто месечно заплащане е 9140 лв.. След тях се подреждат софтуерните архитекти (8230 лева), секюрити инженерите (5825 лева) и тийм водачите (5785 лева). 

Най-ниско заплатени в сектора са хората, набиращите разработчици (IT рекрутъри), които търсят интензивно програмисти за избрана компания. При тях месечното заплащане е приблизително 2218 лева чисто.

Характерно за сектора е, че заплатите бързо нарастват според от насъбрания професионален опит. Например JavaScript програмистите без опит започват с чиста заплата от към 1750 лв., на втората година тя към този момент е 2750 лв., на третата - 3750 лв., а за тези със 7-8 години стаж доближава 5500 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР