IT специалисти от САЩ подпомагали ракетната програма на Северна Корея.Те

...
IT специалисти от САЩ подпомагали ракетната програма на Северна Корея.Те
Коментари Харесай

IT специалисти от САЩ подпомагали ракетната програма на Северна Корея

IT експерти от Съединени американски щати подпомагали ракетната стратегия на Северна Корея.Те са работили от разстояние по контракти с американски компании под подправена идентичност.Изпращали скрито години наред милиони долари от заплатата си в Северна Корея, с цел да ги употребява за ракетната си програмата, оповестиха ФБР и министерството на правораздаването в Съединени американски щати, представени от Асошиейтед прес.

IT експерти от Съединени американски щати подпомагали ракетната стратегия

Федералните управляващи на Съединени американски щати оповестиха, че са конфискували 1,5 милиона $ и 17 домейн имена в границите на следствието, което продължава. Официалните американски представители не показаха имената на фирмите, които, без да знаят, са наели севернокорейски чиновници, нито по кое време е почнала тази процедура, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителството на Северна Корея е изпратило хиляди квалифицирани експерти

Правителството е изпратило хиляди квалифицирани експерти по осведомителни технологии да живеят най-вече в Китай и Русия за да заблудят фирмите от Съединени американски щати. Те обезпечили милиони долари годишно от заплатите си за оръжейните стратегии на Северна Корея.

В някои случаи севернокорейските чиновници също по този начин прониквали в компютърни мрежи и правили кражба на информация от фирмите, които са ги наели, заяви министерството на правораздаването. Те запазвали също достъпа си за потреблението му при бъдещи схеми за хакерство и изнудване, добави ведомството.

Според ФБР отдалечено работещите чиновници прибягвали до разнообразни техники, с цел да наподобява, че работят в Съединени американски щати.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР