IT секторът в България е доста свит през последните години

...
IT секторът в България е доста свит през последните години
Коментари Харесай

Експерт: Пазарът в IT секторът у нас е доста свит

IT секторът в България е много сгънат през последните години и малко компании диря т и наемат нови чиновници . Това стана ясно от думите на Светлозар Петров , шеф на уеб страницата за търсене на работа, който провежда ревюто „ Дни на кариерата: Информационни технологии, връзки и аутсорсинг “ във Варна.

По думите му пред „ Българска телеграфна агенция “ в събитието са взели присъединяване 19 компании от бранша , което е доста добре на фона на на ниското търсене и ще даде действителен късмет на повече безработни да стартират да се трудят.

Той подсети, че доста от компаниите са понижили наемането , тъй че има лек застой или понижение в търсенето на нови фрагменти. Причината за свиването на пазара е рецесията в Съединени американски щати и Западна Европа в бранша, като у нас единствено компаниите, които към момента получават поръчки си разрешават да продължат да наемат нови чиновници .

Според Светлозар Петров в България не се търсят единствено висококвалифицирани фрагменти , само че всевъзможен тип служащи. По думите му от ден на ден компании оферират работа от у дома, само че в това време се вижда и плавна наклонност за завръщане в офисите .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР