ИТ компаниите осигуряват безплатен достъп до своите платформи и продукти

...
ИТ компаниите осигуряват безплатен достъп до своите платформи и продукти
Коментари Харесай

Технологичният бранш дава рамо на бизнеса и учащите

ИТ фирмите обезпечават безвъзмезден достъп до своите платформи и артикули за месец или до оповестяване на края на пандемията, съгласно прогнозите на здравните управляващи

Време е за обществена отговорност и ИТ бизнесът сподели, че е подготвен за това
(снимка: CC0 Public Domain)

Технологичните компании в България и по света уверено поддържаха бизнеса, учащите и всички свои консуматори по света в отговор на изключителната обстановка, зародила поради пандемията „ Коронавирус ”. Безплатен достъп до програмен продукт, отпадане на месечни абонаменти и безвъзмезден трафик са най-честите форми на поддръжка.

Обяснимо, огромните софтуерни компании отварят и подаряват своите платформи и артикули за времето до юни-юли или до оповестяването на края на пандемията, до момента в който българските бизнеси, съгласно локалните прогнози на здравните управляващи, оферират гратис своите артикули за месец или пък в период, който всекидневно е до 29 март, началото на април или датата на края на оповестеното изключително състояние – 13 април.

Ето някои от предложенията на световните и локалните софтуерни компании, които могат да са потребни в сегашния сериозен миг.

Adobe

За студенти и учащи от 1 до 12 клас, които понастоящем дават приложенията от групата Creative Creative Cloud, Adobe предлага безвъзмезден достъп вкъщи до приложенията, в случай че съответната организация го изиска. Този достъп ще бъде обезпечен гратис до 31 май 2020 година За учебни заведения, компании и държавни организации Adobe предлага и безвъзмезден достъп до своето решение за конференции Adobe Connect до 1 юли 2020 година

Avid

Avid предлага краткотрайни лицензи на клиентите си гратис за интервала сред 16 март и петък, 17 април. Потребителите, които работят от у дома, могат да получат безвъзмездни 90-дневни лицензи за Media Composer | Ultimate, Pro Tools, Pro Tools | Ultimate и Sibelius | Ultimate. Ученици и студенти, които употребяват решенията на компанията, само че не могат да посещават учебното заведение си, получат 90-дневен лиценз на същите артикули.

Cisco

Cisco предлага своя безвъзмезден програмен продукт за срещи Webex в нов формат, с право на безкрайно потребление, поддържа на до 100 души на среща. За компании, които сега не са клиенти, Cisco предлага и безвъзмездни 90-дневни проби.

„ Освен това посредством нашите сътрудници и екипа по продажбите на Cisco ние предоставяме безвъзмездни 90-дневни лицензи на компании, които не са клиенти на Webex в същото време на потребност. Също по този начин оказваме помощ на съществуващите клиенти да посрещнат бързо изменящите се потребности, разрешавайки доста по-голям брой отдалечени работници… без спомагателни разноски ”, разясняват от компанията.

Cloudflare

Услугата Cloudflare for Teams е безвъзмездна за дребните бизнеси за минимум шест месеца. Тя разрешава на отдалечените чиновници да работят несъмнено и елементарно. Чрез тази услуга служащите мигат да разчитат на сигурен VPN.

Discord

Безплатната услуга за стрийминг Go Live към този момент поддържа до 50 участници, вместо, както всекидневно, единствено 10. Тя разрешава на потребителите да излъчват облик или да споделят екрана от компютъра или телефона си с други, отдалечени устройства. Така учителите могат да проведат образование, а служащите да се „ срещнат ”.

ERP.BG

ERP.BG разгласи, че всички негови клиенти, заплащащи абонамент за софтуерните му артикули за ръководство на търговски обекти, ще могат да ги употребяват един месец гратис.

„ Физическите обекти ще пострадат най-вече от тези невиждани ограничения и съгласно мен е значимо всички техни сътрудници да се обединим към ограничения за поддръжката им. Наясно сме, че това е единствено капка в морето от разноски, пред които са изправени тези бизнеси ”, съобщи Иван Аржентински, ръководещ съучастник в ERP.BG. „ Но всички би трябвало да поемем солидарно своята отговорност за тяхното оцеляване. Освен човешка покруса, коронавирусът съставлява и чисто икономическа опасност за нашето общество ”, добави мениджърът.

За да могат да се възползват от поддръжката, засегнатите компании би трябвало да заявят това пред екипа на ERP.BG до 30 март 2020 година.

Гугъл

Гугъл дава G Suite и G Suite for Education с безвъзмезден достъп за инструментите за видеоконференции Hangouts Meet. Това включва:

LinkedIn

Регистрираните консуматори на LinkedIn в този момент могат да се възползват от безвъзмездни курсове за образования.

Logmein

LogMeIn дава безвъзмезден набор от приложения за отдалечена работа с безвъзмездни 3-месечни лицензи за GoToMeeting, с цел да улесни отдалечените служащи да организират срещи. „ Предлагаме на доставчиците на услуги „ на първа линия ” гратис, изцяло потребление на доста артикули от LogMeIn в продължение на 3 месеца ”, обявиха от компанията.

Loom

Платформата за видео известия Loom разгласи, че до 1 юли 2020 година дава следните спомагателни функционалности:

Microsoft

Microsoft пусна гратис Microsoft Teams за идващите шест месеца, с цел да подкрепи бизнеса, който има потребност от повече отдалечени работни места, както и в интерес на образованието. „ В Microsoft здравето и сигурността на чиновниците, клиентите, сътрудниците и общностите е наш главен приоритет. Като вършим Teams наличен за всички гратис за шест месеца, ние се надяваме, че можем да подкрепим публичното здраве и сигурност, като вършим отдалечената работа още по-лесна ”, сподели Жан Филип Куртоа, президент и EVP.

Нет Ит

Нет Ит провежда безвъзмездни онлайн курсове за работа от у дома. Инициативата цели да поддържа хора, които с оглед рецесията ще търсят спомагателни приходи през интернет. Чрез образованието всеки експерт би могъл в границите на няколко часа да се научи по какъв начин да се нарежда като експерт в онлайн пространството, какви правила е значимо да съблюдава в връзката си с клиентите, по какъв начин да се показа пред тях по най-хубавия метод и по какъв начин да ги задържа за по-дълъг интервал от време.

„ Задават се компликации за доста хора и взехме решение да опитаме да помогнем на колкото можем повече експерти, които ще търсят метод за спомагателни приходи посредством интернет. Затова събрахме всички нужни записи и пуснахме образованието изцяло гратис ”, описа Илиян Петров, шеф в Нет Ит.

OneClick

Oneclick обезпечава безвъзмезден достъп до базовия си пакет за идващите три месеца, с цел да помогне на работещите от разстояние. „ Това разрешава на до 5 потребителя да имат далечен достъп до всяко приложение или десктоп от всевъзможен тип инфраструктура или офис-компютър с всяко извънредно устройство посредством мощно криптиран стрийминг ”, разясниха от компанията.

TechSmith

TechSmith дава безвъзмездни лицензи за своя програмен продукт за снимане на екрани и продан на видео до 30 юни 2020 година

Теленор България

Теленор разгласи безвъзмездни спомагателни минути за диалози и мобилен трафик за данни, във връзка със обстановката в страната и оповестените ограничения за битка с ковид. В продължение на 1 месец – от 18 март до 18 април 2020 година операторът ще даде на клиентите си пакети за спомагателни минути и мобилен интернет, както и достъп до цифрови услуги гратис.

Всички клиенти на оператора – клиенти на контракт, консуматори на предплатени услуги и бизнес клиенти, ще могат да употребяват без в допълнение възнаграждение пакет от 1000 минути за диалози с всички мрежи в България, който ще могат да задействат като изпратят безвъзмезден SMS с текст „ 1 ” до къс номер 1234.

Също по този начин, всички клиенти на Теленор могат да задействат без в допълнение възнаграждение и пакет от 10 000 MB за мобилен интернет на оптималната скорост, като кликнат на специфичния банер в приложението MyTelenor.

Подобни жестове направиха и останалите телекоми на нашия пазар.

Уча.се

Образователната платформа Уча.се разгласи безвъзмезден достъп за всички хора до края на оповестената почивка, 29 март. Така образователният развой в България може да продължи по оптимално ефикасен метод.

„ В този сложен за страната ни интервал можем да се обединим и да се оправим по най-хубавия метод с предизвикването! ”, съобщи Дарин Маджаров – основател на Уча.се.

Всеки ще може да употребява гратис всичките над 16 000 видео урока и теста по предметите от 1 до 12 клас, както и тези за 4 група за децата в предучилищна възраст.

„ През последната седмица работихме безсънно, с цел да подготвим уеб страницата и сървърите ”, споделиха от портала. Инициативата е споделена с видео обръщение във Фейсбук.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР