ИТ гигантът Apple Inc. води активни преговори с Intel Corp.

...
ИТ гигантът Apple Inc. води активни преговори с Intel Corp.
Коментари Харесай

Apple купува бизнеса с 5G модеми на Intel за $1 милиард

ИТ колосът Apple Inc. води дейни договаряния с Intel Corp. за придобиването на бизнеса по производството на модеми за смарт телефони. Сумата на евентуалното договорка се прави оценка на към 1 милиард $, написа The Wall Street Journal, базирайки се на добре осведомени източници.

Според източниците на деловото издание съглашението може да бъде подписано още идната седмица, в случай че договарянията не се провалят по някаква причина. Тази договорка се разисква към този момент година.

Изданието отбелязва, че сумата от $1 милиард за такива колоси като Apple и Intel е сравнима с " неточност при закръглянето ". Но тя може да има стратегическо и финансово значение за Apple в битката за водачество при внедряването на 5G мрежите за мобилни връзки.

Възможното придобиване на този бизнес открива пред Apple достъп до многогодишни инженерни разработки на Intel. Това ще икономиса на компанията години, нужни за основаване на лични чипове, пишат създателите на публикацията в The Wall Street Journal.
 Apple желае част от бизнеса на Intel
Apple желае част от бизнеса на Intel

Двете компании водят диалози за договорката

Intel на собствен ред се избавя от едно губещо произвеждане. Източниците на изданието настояват, че компанията годишно изразходва за разработки на чипове за смарт телефони сума от порядъка на 1 милиард $. Чрез договорката Intel е подготвен с цел да се откаже от този бизнес и да се концентрира върху създаването на 5G технологии за други устройства.

Apple и Intel към този момент водиха договаряния за такава договорка. Но те бяха прекъснати след сключването от Apple на съглашение за доставка на модеми с компанията Qualcomm, съперник на Intel. Преговорите сред двете страни наскоро бяха обновени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР