ИТ бизнесът в Салвадор получи подкрепа от управляващата партия с

...
ИТ бизнесът в Салвадор получи подкрепа от управляващата партия с
Коментари Харесай

Салвадор отмени напълно данъците за ИТ компании


ИТ бизнесът в Салвадор получи поддръжка от ръководещата партия с унищожаване на налозите
(снимка: CC0 Public Domain)

Законодателите от ръководещата партия на Салвадор утвърдиха тази седмица законопроект за унищожаване на налозите за интервал от 15 години за компании, разработващи изкуствен интелект (AI) и други компютърни технологии, с цел да създадат страната по-привлекателна за развиването на ИТ бранша.
още по темата
За понижаване на налога върху технологиите се застъпи президентът Наиб Букеле, който за първи път приказва за подобен закон в края на предишния месец, напомня Ройтерс.

Вече утвърденият законопроект освобождава софтуерните компании от налог върху прихода, налог върху финансовите облаги и локални държавни налози, както и от тарифни заплащания за вносни артикули, от които софтуерните предприятия се нуждаят.

За приемането на закона гласоподаваха 69 от 84 народни представители. „ Чрез тези изгоди оказваме помощ за развиването на софтуерния бранш в нашата страна, както и на производството, което ще помогне за основаване на нова промишленост ”, разяснява по време на дебата Родриго Аяла, народен представител от ръководещата партия „ Нови хрумвания ”.

През 2021 година Салвадор направи възторг като първата страна, която одобри биткойн за законно платежно средство дружно с щатския $. Очаква се премахването на налозите за ИТ бизнеса да обезпечи резистентен напредък на софтуерния бранш в страната и да притегли нови вложения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР