Исус Христос е най-спорното явление на планетата. За вярващите съществува,

...
Исус Христос е най-спорното явление на планетата. За вярващите съществува,
Коментари Харесай

Исус Христос бил македонец

Исус Христос е най-спорното събитие на планетата. За вярващите съществува, неверниците проповядват, че е нереалност. Много тайнства има към Богочовека. Ще разтълкуваме четири в неговите земни превъплъщения, написа историкът Росен Тахов в.

Кога и къде е роден

Историците сочат 28 март, 19 или 20 април, 20 май, 28 август, 17 ноември. Датата 25 декември е определена алегорично, тъй като е покрай зимното слънцестоене. Смисълът е в светлината като проекция на вярата от появяването на Спасителя.

Приема се, че събитието се е случило във Витлеем. Тази географска точка беше оспорена през 2013 година Тогава група македонски археолози оповестиха, че Исус е роден в село Витлемово край Охрид. Те се назовават „ Исусовци “ и търсят достоверната истина за Христос. При строеж на автомагистрала към Тирана направиха феноменалното изобретение. Водач на запалянковците е експерт с библейското име Аврам Яков.

„ Има няколко доказателства, че това е мястото, където се е родил Исус - аргументира се той. - Същото място е съществувало и в антични времена. За това свидетелстват и текстове в Библията, която преди няколко месеца бе ревизирана от македонското държавно управление. По време на властването на Юстиниан селото е било в стопански напредък. В интервала на ранното християнство точно това място е било известно с раждането на Исус. Тогава всички са приели християнската религия и са построили църкви. “
Комшиите са уверени, че тази находка ще ги вкара в Европейския съюз. Като люлка на християнската цивилизация!

Как е изглеждал

Няма единодушие по какъв начин е изглеждал Исус Христос. В иконографията обликът му прескача от мургав източен вид до светлолик англосаксонец. Има изображения с монголоидни и африкански черти. Дълга или къса прическа овенчават продълговато или овално лице.
Брадата също е с разнообразни размери. Косата е от гарваново черна през пастелно кестенява до златисто руса. Ръстът нормално е висок, само че може да бъде междинен и даже невисок.

С компютърен програмен продукт беше изработен опит за възстановяване на достоверния Исус. Стори го Ричард Нийв, художник и експерт по престъпна антропология в Манчестърския университет. Той зачерта зализаните картинки, изключително тези в евангелистките книжки. Спасителя е семит от Галилея и няма нищо общо с англосаксонците.

Заедно с сътрудници от Израел ученият изследва семитски черепи от времето на Христос. Компютър конструира един средностатистически. По него с напластявания беше завършена главата. Расовата характерност сочи, че очите на Исус са били тъмни. Според еврейската традиция е носил брада. Въпросът за прическата е решен от деятел Павел: „ Не учи ли ви и самото естество, че в случай че мъж оставя косата си да пораства, това е срам за него. “ По тази библейска директива моделът е късо подстриган.
В оная ера семитите са ниски с растеж към 160 сантиметра. Тежали са 50-60 кг. Логично е синът на Богородица да следва тези контури. Цветът на кожата му не е бил нежно розов, а с меден тен.

Липсващите години

В биографията на Исус има интервал, наименуван „ изчезналите години “, за които не се знае нищо. Предполага се, че е пътешествал и стигнал чак до Индия. Апологет на тази доктрина е немският езотерик Холгер Керстен. „ Тезата - написа той, - че Христос е обитавал в Индия и дори е починал там, доближи до мен по напълно инцидентен метод през 1973 година Започнах да наблюдавам виталния му път с доста песимизъм и неустановеност. “

Керстен събира труда си в монография. „ От първото издание на книгата в Германия през 1983 година получих стотици писма от възхитени читатели, които показват освен почитта и благодарността си, само че и дават доста скъпи сведения. Благодарен съм на деликатните критици, които поставиха старания да ревизират моите изказванията и ми дадоха опция да отстраня неточностите. В течение на 10 години книгата стана труд, в който може да се откри и най-малкото сведение за индийския генезис на Исусовото обучение. “

Д-р Арджуна Махашустра поддържа теорията. Той е началник на катедрата по археология в университета в Делхи. Разчита надписи отпреди две хилядолетия, открити в будистки манастир в Кашмир. Резултатът е удивителен...

Находките цитират пришелец на име Йееш или Йеешу. Знайно е, че Йешуа е достоверното наречие на Исус. Странникът пристигнал от Нашараат, т.е. Назарет. Бил вълшебник, който лекувал с допиране.

С какъв брой гвоздея е разпнат

Това е догматичен въпрос, който богословите още не могат да решат. Католиците настояват, че пироните са три, православните упорстват, че са четири.

През 1968 година покрай Голгота археолози откриха остатъци на разпнат мъж. Около 25-годишен, той се е казвал Йехоханан и бил от знатна фамилия. В дясното му ходило има пирон дълъг 11 сантиметра. „ Гвоздеят е много пай, с цел да мине по едно и също време през двете ходила. Сигурно е, че краката са били приковани поотделно за кръста “, разяснява Израел Хершковиц от университета в Тел Авив. Той е експерт по анатомична археология.

Теолозите католици евентуално са в подвеждане. Православието наподобява има право.

А от какво дърво е разпятието? Останки от Светия кръст, които претендират за достоверност, са пръснати по целия свят. У нас са открити в старите столици Плиска и Преслав. Друга парченце се съхранява в софийския храм „ Възнесение Господне “. Църквата „ Св. Георги Победоносец “ в Горубляне също пази кръстова светиня. Има още в Духовната семинария, във варненската катедрала „ Св. Успение Богородично “ и крайморския манастир „ Св. св. Константин и Елена “.

Някои находки са изследвани, само че никой не е показал дървото. Библейските историци са разтроени сред бор, маслина и дъб. Заради структурата на дървесината боровото разпятие надвива. Римляните обръщали цели гори в инструмент за мъчителна гибел. Само по време на обсадата на Ерусалим през 66-70 година на ден са разпъвани към 500 жертви.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР