Историята звучи като сюжет от филм за Джеймс Бонд -

...
Историята звучи като сюжет от филм за Джеймс Бонд -
Коментари Харесай

Кой е олигархът, който управлява Грузия от сенките в помощ на Путин?

Историята звучи като сюжет от филм за Джеймс Бонд - милиардер олигарх с прякор “Удушвача ” манипулира цяла държава от сенките. В продължение на 12 години той корумпира всеки бранш, трансформирайки демократичната страна в свое персонално феодално притежание, преди да я завлече под контрола на Кремъл.

Когато хората стартират да виждат, към този момент е прекомерно късно. 

Всичко това се развива от неговото леговище на върха на рид, където той заплашва подчинените си пред аквариум с акули. 

Звучи ли като небивалица?

Запознайте се с Бидзина Иванишвили, студения милиардер, който ръководи Грузия зад кулисите. Миналото лято той съумя да пречупи волята на своя народ и да завлече прозападната нация назад в областта на въздействие на Москва. Този месец наподобява подготвен да даде на Владимир Путин една от най-значимите победи в историята му, разказва Daily Mail.

Bidzina Ivanishvili criticizes Giorgi Gakharia and his party, calls for accountability
— Ghia Abashidze (@ghiageo)
Правителството на Иванишвили прокара закон за „ задгранични сътрудници “ през май месец след седмици на принуждение, през които маскирани държавни бандити атакуваха съперници и ги оставяха на косъм от гибелта. 

Законодателството изисква всички неправителствени и медийни организации, които получават над 20 % от финансирането си от чужбина , да се записват като задгранични сътрудници – безусловно „ шпиони “ на грузински. 

Тези, които познават Иванишвили, предизвестяват, че това е част от по-голям скрит план на Путин, предопределен да смаже украинския морал, да подкопае западните наказания и да сътвори Съюз на съветските социалистически републики 2.0. 

Но кой в действителност е Иванишвили?

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР