Историята за бутонката, сцепила веждата на една от най-големите футболни

...
Историята за бутонката, сцепила веждата на една от най-големите футболни
Коментари Харесай

Как един шут на Алекс Фъргюсън предреши кариерата на Бекъм на Олд Трафорд

Историята за бутонката, сцепила веждата на една от най-големите футболни звезди в историята - Дейвид Бекъм, към момента буди интерес, макар че към този момент съвсем навърши пълноправие. По време на конфликт от петия кръг за ФА Къп против огромния си противник по това време - Арсенал, гневът на сър Алекс Фъргюсън доближи до такива размери, че след това докара до раздялата на Бекъм с Манчестър Юнайтед.

" Червените дяволи " изгубиха дербито с 0:2, след което Фърги " чете съществено конско " на футболистите си. Райън Гигс бе изпуснал съвършена опция да открие резултата, само че в потърпевш от гнева на сър Алекс се трансформира Бекъм. В гнева си след мача с Арсенал Фърги изрита една купчина облекла, под която се оказа, че има бутонка, тя хвръкна и уцели Бекъм тъкмо над лявото око, припомня " Гол.бг ".
свързани новини2390на 26.10.2021
" На идващия ден историята бе на първа страница - написа Фърги в автобиографията си от 2003 година. - След това носеше диадема, с цел да може оптимално ясно да се вижда мястото на удара. Именно тогава споделих на борда, че Дейвид би трябвало да си замине. Посланието ми беше ясно - сега, в който някой футболист на Манчестър Юнайтед си намерения, че е по-голям от мениджъра, трябваше да си тръгне. Винаги съм казвал, че един треньор загуби ли престижа си, клубът потъва. Започнат ли играчите да се разпореждат, не те чака нищо хубаво ".

Впоследствие някои от по-опитните футболисти започнаха да се майтапят с " точната левачка " на Фъргюсън, само че някогашният му асистент в Юнайтед Карлош Кейрош разбули този мит.

" Аз бях в съблекалнята в оня ден и, ще ви го кажа почтено, шутът му въобще не беше прецизен. Бутонката първо рикошира в масата, след което се запъти към Бекъм. Съжалявам, сър Алекс, само че левачката ти въобще не беше толкоз добра, колкото си мислиш! ", разяснява той.

Бекъм бе продаден в Реал Мадрид против 37.5 милиона евро. Част от тези пари бяха употребявани за привличането на Кристиано Роналдо още същото лято.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР