Историята сочи, че окосмяването е предимно мъжка черта. Разбира се,

...
Историята сочи, че окосмяването е предимно мъжка черта. Разбира се,
Коментари Харесай

Космати жени - това ли е новият топ тренд?

Историята сочи, че окосмяването е най-вече мъжка линия. Разбира се, всички хора имат косми, само че дамите отстраняват непременно окосмяването по телата си, изключително в региона на лицето. Стандартите за хубост са безкомпромисни, признавайки за красиво женското тяло без косми. В актуалния свят съществуват редица способи, по които дамите се обезкосмяват. Изглежда обаче, че има дами, които са решени да трансформират тези стандарти и за които изобилното окосмяване, даже в зоната на лицето, към този момент не е табу, написа уеб сайтът life.dir.bg.

Противно на упованията и стандартите, в действителност към 40% от дамите имат косми по лицето си. Според изследване измежду 1000 дами, 30% от тях страдат от меланхолия поради лицевото си окосмяване, а 25% смятат, че това е повода, заради която не са получили покачване. 40% пък са на мнение, че тъкмо космите по лицата им са ги попречили от започването на сантиментална връзка.

Съществуват въпреки всичко и друга група дами, които се афишират против тази стигма и против наложените стандарти за женската хубост, като освен че не се тормозят да си оставят изобилното окосмяване, само че го трансформират в нов тренд.

Една от тях е Харнаам Каур. Тя от Англия и влезе в новините през 2014 година, явявайки се по малкия екран, с цел да приказва за брадата си. Активистката в акции против издевателството поради външния тип страда от хормонално заболяване, вследствие на което от 11-годишна възраст живее с нетипичното за жена окосмяване по лицето. С годините тя се е научила да приема външността си. В изданието на Книгата на върховете на Гинес за 2017 година Харнаам Каур е вписана като най-младата жена с брада в света.

A post shared by (@harnaamkaur) on Apr 2, 2020 at 1:06pm PDT

Каур е същинска Instagram сензация, която не стопира да се снима и поства фотосите с брадата си в мрежата, като споделя, че е горда и щастлива с живота си като " брадатата жена ".

A post shared by (@harnaamkaur) on Jul 31, 2020 at 6:47am PDT

Друга дама, която въобще не се тормози да показва буйно лицево окосмяване е София Хаджипантели, която е деятел на придвижването #unibrowmovement. Наричат я " Новата Фрида Кало ". Тя също става знаменит модел и един от дребното с " една вежда ".

A post shared by (@sophiahadjipanteli) on Sep 18, 2020 at 8:23am PDT

Преди време и сексапилната Емили Ратайковски разгласява кадър в своя Инстаграм профил, на който театралничи по сутиен с неепилирани подмишници и с посланието:

" Дайте на дамите опцията да бъдат това, което желаят, и да бъдат толкоз многолики, колкото могат. " Написах есе за Harper's Bazaar за значимостта на правото на дамите да избират (как да се обличат, какво да разгласяват, дали да се бръснат или не) без значение по какъв начин въздействията са формирали метода, по който тя се показва. Правете това, което желаете, дами, без значение какво е. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР