Историята сочи, че досега главният прокурор не е бил от

...
Историята сочи, че досега главният прокурор не е бил от
Коментари Харесай

Бивш правосъден министър: Изборът на нов главен прокурор е политически

Историята сочи, че до момента основният прокурор не е бил от средите на прокуратурата. Всички основни прокурори са били съдии и преподаватели по право.

Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 някогашният министър на правораздаването Антон Станков, който разяснява избора на нов основен прокурор. "Според мен е по-добре да има групова кандидатура за нов основен прокурор. Президентът има решаваща роля при избора на нов основен прокурор. Аз поздравявам напъните на президента, тъй като те основават чувството за гласност и осветляване на този избор. Изборът на нов основен прокурор е политически. Следващият основен прокурор е основна политическа фигура за политическото бъдеще на България - дали ще бъдем в Шенген или не. Прокуратурата е главното оръжие за битка с корупцията. Съвсем неотдавна Холандия ни съобщи, че няма да влезем в Шенген, до момента в който не се оправим с корупцията. Главният прокурор ще има съществена роля в тази битка. Няма по какъв начин да се избегне политиката в правосъдната власт ", катгеоричен беше Станков.

"Аз заобикалям да давам оценки, само че съгласно мен Сотир Цацаров имаше сполучлив мандат. Сега направи доста мощен край. Говоря за интервенциите и опитите му да реформира прокуратурата. Досега правосъден министър не е правил предложение за основен прокурор. Приветствам думите на Данаил Кирилов. Приветствам и неговото решение за оставка, в случай че мониторингът не падне. Това са мъжки думи. Надявам се той да не подава оставка и мониторингът да падне ", разгласи Антон Станков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР