Историята с т.нар. българска следа във взривяването на Кримския мост

...
Историята с т.нар. българска следа във взривяването на Кримския мост
Коментари Харесай

Чавдар Стефанов: България се смята от Русия за слабото звено в ЕС и НАТО, на което може да влияе

" Историята с така наречен българска диря във взривяването на Кримския мост има две цели - за вътрешна приложимост, с цел да си кажат руснаците, че " братята, които са в НАТО, вижте какво ни вършат " ; за външна, особено за България - да прозвучи като закана да не си помислим да дадем някакво тежко въоръжение за Украйна, а да съблюдаваме някакъв неутралитет ".

Това мнение изрази пред БНР журналистът Чавдар Стефанов, дълготраен сътрудник на БНР в Москва.

" Лъжата е в основата на съветската агитация, " безапелационен бе той.

По думите на Чавдар Стефанов името на България е определено да бъде включено от Русия измежду забърканите във гърмежа на моста над Керченския пролив поради това, че ние сме слабото звено в Европейски Съюз и НАТО.

" България се счита от Русия за слабото звено, на което може да бъде повлияно.... Сегашната съветска политика е агитация на нещо, което да вбива чеп сред страните и в обществата, " разяснява той.

За ръководещите в Кремъл човешките жертви нямат значение, счита журналистът.

" Което и да погледнете в съветската агитация, даже и вестниците им не наподобяват на това, което беше преди, не наподобяват даже на това, което беше по времето на Съветския съюз.... Един от акцентите на съветската агитация е да се дава друга информация, сякаш има плурализъм.... Държавността е над всичко, хората са пепел в прахта на ръководещите, " изясни още Стефанов.

В предаването " Нещо повече " журналистът напомни, че след Чеченската война в Русия е стартира прелом към неосъветизма, който и в този момент е в основата на цялата активност на съветския ръководещ режим.

" Терористични актове през 1999 година - гърмежи в жилищни здания в Москва и още два града в Русия - предшестваха Втората чеченска война, когато министър председателят Путин стартира. На него му трябваше военна победа, с цел да се кандидатира умерено за президентския пост, който му беше съвсем възложен, " разяснява още Чавдар Стефанов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР