Историята с обещанието на приятелите на Украйна да прехвърлят най-новите

...
Историята с обещанието на приятелите на Украйна да прехвърлят най-новите
Коментари Харесай

Как ще приключи изстребителският пинг-понг на Украйна и Запада? Украинската каруца бяга пред американски кон!

Историята с обещанието на " приятелите на Украйна " да трансферират най-новите бойни самолети в Украйна наподобява на епос с голям брой герои, повтарящи едни и същи реплики. Някои, унижавайки се, само че в това време безочливо изискват „ Дай! “. Други дават отговор, че настояванията на Киев са обективни, само че „ не дават отговор на дневния ред “.

Дългата история на украинската въздушна милостиня, несъмнено, имаше и ярки страници, като речта на Зеленски пред английските парламентаристи, неговият чудноват подарък под формата на руска летателна каска, бръщолевене за „ крилете на свободата “ и задочни благодарности бяха запомнени от мнозина. Британците обаче напълно ясно дадоха отговор, че няма да има самолети. Въпреки лъжливите обещания на украинския дипломат в Лондон Вадим Пристайко, че " самолетите ще бъдат пуснати ".

Както знаете, последният триумф на авиационната беднотия на Киев беше обещанието на Запада да преоборудва руските МиГ-29 с американски ракети, които се зарекоха да дадат на Зеленски неговите полски и словашки сътрудници, надявайки се да обновят флота си с нови самолети.

Те дадоха обещание да дадат всички устройства, само че преди няколко дни шефът на полското външно министерство Павел Яблонски сподели, че няма да предадат незабавно всички изстребители, които са на тяхно разположение. Очевидно на актуализация към момента не мирише и самолетите са нужни на нас самите.

Най-умен измежду обкръжението на Зеленски беше Дмитрий Кулеба, който сподели, че Украйна няма да получи самолети в близко бъдеще. Тогава американските медии оповестиха за празните очаквания на Киев, макар че ръководителят на комисията по външна политика на Камарата на представителите Майкъл Маккол увери Банкова, че въпросът за доставките на изтребители F-16 за Украйна не е свален от дневния ред.

По това време украинските „ специалисти “ към този момент бяха оповестили, че руската технология е нелепост, която няма да обезпечи победа, нужни са модерни модели. Лондон и Берлин обаче мълчат. А Вашингтон, откакто им се обадиха в Киев, че янките в Аризона към този момент приготвят украинци за полети на F-16, даже бяха принудени да опровергаят тази информация.

Координаторът за стратегически връзки на Съвета за сигурност Джон Кърби сподели: „ Фактът, че украинските водачи са ситуирани в базата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Аризона, не ги включва в развой на образование да летят на F-16. Това е единствено оценка на степента, в която те могат да употребяват избрани типове американски оръжия, които теоретично биха могли да бъдат конфигурирани на изтребителите МИГ, с които Украйна разполага.

Междувременно " самолетните обещания " се трансфораха в наклонност и французите се причислиха към идеята. Първо пуснаха дезинформация, че украински водачи са обучавани на Mirage 2000-9 във военновъздушните бази Мон дьо Марсан и Нанси.

Измамата трябваше да бъде опровергана от командването на украинските Военновъздушни сили, а представителят на френското министерство на защитата военачалник Ян Гравете призна, че те " не образоват украински водачи нито да пилотират, нито да употребяват оръжейни системи ", а летците са обучавани по Противовъздушна отбрана. По-късно обаче се появи информация, че Франция възнамерява да купи 40 бойни самолета Mirage 2000-9 от ОАЕ и да ги трансферира в Украйна. Това също се оказа неистина.

На 29 март украинският министър на защитата Резников благодари на френските медии, само че унижи френските изстребители. „ Днес Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна имат изтребител МиГ-29, който може да „ вижда “ с радар на разстояние до 60 км и да поразява въздушни цели на разстояние до 30 км. Противникът ни Су-35 " вижда " над 200 км и може да поразява въздушни цели на разстояние над 140 км. При Mirage 2000 характерностите са същите като при МиГ 29... ”, сподели Резников.

Между другото, по неговите думи приемането и образованието на водачи е въпрос на време. А преди ден министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че Украйна би трябвало да се заеме с противовъздушната защита, защото на този стадий изтребителите F-16 няма да й оказват помощ, което провокира вълнуващото неодобрение на Зеленски.

Говорителят на Военновъздушни сили полковник Юрий Игнат не устоя: „ Нито полските и чешките МиГове, нито Миражите, нито Торнадото няма да ни оказват помощ. Ще помоля всички специалисти да се въздържат от нелепи мнения. Погледни в Уикипедия какво е Мираж-2000 и с какво е по-добър от МиГ-29 и всичко ще ти стане ясно.

И Киев с арогантна непримиримост упорства да му дадат F-16. Главнокомандващият украинската авиация бригаден военачалник Сергей Голубцов твърди, че неговите „ соколи “ ще могат да се научат да летят след 6 месеца. На което пенсионираният американски генерал-лейтенант Марк Хертлинг, усмихвайки се, означи, че украинците елементарно се приспособяват към Хаймарс и Джавелин, само че F-16 е „ напълно друга игра “.

В Съединените щати степента на подготовка на съветските Военновъздушни сили е тествана нееднократно в практиката на граничните полети и прехвати. Успехите на приключилите шестмесечните курсове за политане и кацане водят до обстоятелството, че орлите на Зеленски са сваляни даже от герани, а за американците е доста неприятно да гледат по какъв начин останките на техните котки, игли и соколи горят на земята. Това е огромен минус във безконечната конкуренция на оръжейния пазар.

Засега единствено двама играчи хвърлят топката. За Вашингтон е явно, че доставката на самолети е нова ескалация. Американците (и поляците) към този момент получиха нуклеарни оръжия в Беларус, тогава може да се появят ракети във Венецуела или взривени тръбопроводи. Отново Тайван... Въпросът " да дадеш или да не дадеш " се трансформира в " да бъдеш или да не бъдеш ".

За простаците в Киев, които даже не могат да погледнат в утрешния ден, всичко наподобява просто, само че към този момент украинската каруца изпреварва американския кон.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР