Историята ни е научила, че както лозята се отглеждат трудно

...
Историята ни е научила, че както лозята се отглеждат трудно
Коментари Харесай

Радев: Както лозята се отглеждат трудно, така и демокрацията изисква нашите ежедневни непримиримост и усилия | Държавният глава посети село Покрайна, област Видин, по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан

Историята ни е научила, че както лозята се отглеждат мъчно и буренясват без грижа за тях, по този начин и държавността, свободата, демокрацията и справедливостта изискват ежедневни старания и неотстъпчивост.

Това съобщи президентът Румен Радев в село Покрайна, област Видин, където бе формален посетител на обичайното отбелязване на Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан. Държавният глава бе съпроводен от брачната половинка си Десислава Радева и взе участие в ритуала по зарязване на лозята в лозовите масиви сред селата Гомотарци и Кошава.

Нашата битка е за правдивост, с цел да няма повече обири на публичен запас и с цел да може средствата да стигат и до най-отдалечените краища на страната, означи в приветствието си президентът.

По думите на Румен Радев обществото ни чака повече умелост и морал в ръководството, с цел да може всеки човек да получи опция за работа, а неговият труд да му подсигурява почтено битие и задоволство. „ Няма да се примирим с констатациите и статистиката, че Северозападът е най-бедният край освен в България, само че и в целия Европейски Съюз “, уточни президентът и добави, че българският Северозапад е богат с историята и традициите си, има скъпо географско състояние, плодородна земя и най-много честните и работливи хора. „ От нас зависи по какъв начин ще си подредим страната, тъй че този мощен капацитет да бъде оползотворен “, сподели още Румен Радев.

Държавният глава означи значимостта на днешния празник за българите, който наедно с пожеланията за здраве и благополучие, свързва народа ни с традициите на предците и вкоренената респект към земята, земеделския труд, гроздето и виното.

„ Радвам се да видя толкоз доста хора през днешния ден на площада. Всички вие давате мощен знак, че дружно можем доста повече, че можем да преодолеем всевъзможни провокации и да реализираме всевъзможни цели “ сподели още президентът Румен Радев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР