Историята не бива да се заличава, заяви бившият премиер Симеон

...
Историята не бива да се заличава, заяви бившият премиер Симеон
Коментари Харесай

Кобурга защити МОЧА: Ако всеки режим тръгне да руши паметници, нямаше да има нито Триумфалната арка, нито пирамиди

Историята не трябва да се заличава, съобщи някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски. Тя построява самочувствие и свързва обществото. Рушенето на монументи не е добър симптом, акцентира той, представен от БНР.

" Историята не може и не трябва да се заличава или да се пробва да се заличава, тя е нещо, което в действителност ни свързва всички. В този ред на мисли рушенето на монументи не е добър симптом, първо, и второ - в случай че всеки режим или политическа система тръгне да разрушава предходните, нямаше да има нито Триумфалната арка, нито пирамиди, нито друго ".
 
 Демонтаж на МОЧА (Паметника на руската армия) Демонтаж на МОЧА (Паметника на руската армия) Източник: Zonanews

Симеон Сакскобурготски, който е цар на българите в интервала 1943 – 1946 година и министър-председател на България в държавното управление му в интервала 2001 – 2005 г, беше посетител във Военната академия " Г. С. Раковски " в София, където беше маркирана 130-ата годишнина от рождението на цар Борис III, неговият татко, който е  възпитаник на Академията.
 
 Сакскобурготски на 46-тия конгрес на Българска социалистическа партия, декември 2005 година Сакскобурготски на 46-тия конгрес на Българска социалистическа партия, декември 2005 година Източник: Българска социалистическа партия
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР