Историята на Under Pressure, песента на Queen от 1981 г.,

...
Историята на Under Pressure, песента на Queen от 1981 г.,
Коментари Харесай

Защо Брайън Мей никога не е харесвал един от най-големите хитове на Queen

Историята на " Under Pressure ", песента на Queen от 1981 година, написана в съавторство с Дейвид Боуи, стартира там, където би трябвало да стартират всички положителни истории и където множеството филми за Джеймс Бонд бележат началото си - в заснежените швейцарски планини. По това време Queen са в развой на запис на десетия си студиен албум Hot Space в Mountain Studios в Монтрьо, Швейцария, когато великият Дейвид Боуи се отбива за неналожителен диалог.
 “Rocket Queen ” - песента на Guns N’ Roses, в която се чува по какъв начин Аксел Роуз прави секс
Песента на Guns N’ Roses, в която се чува по какъв начин Аксел Роуз прави секс

Вопли от старите песни

Както постоянно по това време, Боуи идва с огромни количества кокаин и проект за ария. Така те стартират да работят по вокалите на един от огромните шлагери на века.

" Under Pressure " се трансформира в една от най-известните песни за Queen и Дейвид Боуи, само че се оказва, че Брайън Мей в никакъв случай не е бил изключително удовлетворен от крайния резултат. В ново изявление за Total Guitar, китаристът на Queen разсъждава върху това по какъв начин се е появило дуетното парче от 1981 година, като споделя, че в последна сметка Боуи е премахнал някои от своите китарни партии от крайния артикул, което съгласно Мей напълно е трансформирало образа на песента, което по никакъв начин не му подхожда.

По думите на Мей, Queen и Боуи основават " Under Pressure " по време на късна вечерна студийна сесия " откакто ядохме и изпихме доста питиета ", споделя 76-годишната Мей пред изданието, обяснявайки, че ранната версия на песента " звучи като The Who " и е " солидно задвижвана от страхотни акомпанименти ", което ужасно доста му е харесвало.

" Сияех, тъй като харесвах The Who. Спомням си, че споделих на Дейвид: " О, звучи като The Who, нали? " Тогава той се обърна към мен с думите: " Да, по този начин е, само че няма да звучи като The Who, когато приключа с парчето! " Знаеш ли,  сподели го по по закачлив метод, само че в действителност най-после в действителност беше изгубило първичното си звучене ", спомня си Мей. 

Китаристът разказва съдействието им като " доста мъчно " заради това, че всеки музикант идва с " разнообразни хрумвания по какъв начин би трябвало да се миксира ". Мей споделя, че този миг е бил единственият път в кариерата ми, когато се отхвърля да спори, тъй като знае, че ще бъде сложна борба. " Така че в действителност Фреди и Дейвид останаха да се " бият " в студиото с микса. И това, което се случи в процеса на миксиране, беше, че по-голямата част от тази тежка китарна партия беше изгубена ", изяснява той.
 3 книги за уикенда и за историята на Дейв Грол, Queen и Pantera
3 рок книги за уикенда

Историите на Дейв Гроу, Queen и Pantera

Въпреки че е наясно какъв брой доста обича публиката с " Under Pressure ", Мей признава, " почтено казано, в никакъв случай не ми е харесвал метода, по който е миксирано. Но признавам, че работи. Това е тяхната позиция и е направено доста добре. А и хората го харесват. " Поглеждайки обратно, Мей счита, че е имало прекалено много гении на едно място тогава. " Искам да кажа, че Дейвид беше страхотна креативна мощ. Но не можете да имате прекалено много страхотни креативен сили в една и съща стая ", безапелационен е китаристът. " Започва да става доста мъчно. Все някой от нещо би трябвало да се откаже. "

" Under Pressure " в началото е публикуван като сингъл през октомври 1981 година, преди парчето да бъде включено в албума на Queen от 1982 година Hot Space. Колаборацията е номер едно в Обединеното кралство, Канада и Нидерландия, като доближава номер 29 в Съединените щати.
 Metallica - единствената група, свирила на всичките седем континента
Метъл групата с връх, който никой в никакъв случай не е реализирал

Един впечатляващ връх, който си коства да се напомни

" Under Pressure " се потвърждава като авторитетна класика - песента получава кавър версии от My Chemical Romance и Шон Мендес и други. След гибелта на Боуи на 69-годишна възраст през 2016 година, песента още веднъж оглавява разнообразни ранглисти в няколко страни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР