Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска

...
Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска
Коментари Харесай

Откъде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня. Думата кебап значи " печене ". Терминът може също по този начин да се дефинира и като печена патица, смесена с подправки. В азиатските страни кебапите се сервират най-вече с ориз и салата, само че в този момент се сервират в разнообразни форми и с самун.

С течение на времето кебапите са съумели да намерят доста значимо място в модерните кухни, оповестяват от foodpanda.

Смята се, че произлиза от Турция, когато бойците са употребявали за скара парчета от прясно убити животни, нанизани на мечове и сложени на огън.

Kyssa-i Yusuf от 1377 година,  е най-старият прочут източник, в който кебапът е посочен като хранителен артикул.

Най-известният кебап е шиш кебапа. В основата му е печено агнешко месо. В Арабскиия свят шшишките кебап или лахм мишуи (месо на скара) всъщност са част от обичайна храна. Истинските кебапи се вършат с части мариновано агнешко, което е прикрепено към шлифована железна шийка, която е четиристранна и плоска на скара.

Маринатнтаа техника варира, само че се върти към състава на лимонен сок, зехтин, мляко, сок от лук, канела, дива манджара, доматен сок и други подправки.

Шиш Кебапът е най-често именуван " doner kebab " във Англия.

Друг прочут вид в Турция е " парен кебап ", който се изпарява в глинен съд. Капакът е запечатан по този начин, че месото да се подготвя в личните му сокове. Най-често срещаните съставки са мащерка, перлена лук, чесън и многообразие от подправки.

Днес дюнер кебапът е с голяма известност като форма за бързо и вкусно хранене

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР