Историята на една млада американка, предала майка си заради протестите

...
Историята на една млада американка, предала майка си заради протестите
Коментари Харесай

Новото нормално: Либерална 18-г. лесбийка издаде майка си на полицията, че щурмувала Капитолия

Историята на една млада американка, предала майка си поради митингите пред Капитолия, потресе целия свят.

Хелена ретуитва видеото, на което се вижда лицето на майка й, и написа: "Хей мамо, помниш ли когато ми сподели, че не би трябвало да отивам на BLM митингите, тъй като има принуждение... това ти ли си? " А по-късно прибавя още един пост: "това е демократичната лесбийка, която бе изритвана от вкъщи си голям брой пъти. " Към обявата включва и имената на чичо си и вуйна си.
hi mom remember the time you told me I shouldn’t go to BLM protests bc they could get violent...this you?
— Helena Duke (@duke_helena)
След като гневната навалица щурмува Капитолия предходната седмица, ФБР разчита на елементарните жители да разпознаят част от хората, нарушили закона, и да ги рапортуват на управляващите.

Полицията разчита повече на хора, които са "ходили на учебно заведение с този човек " или е техен сътрудник, в сравнение с фамилиите на протестиращите. Но когато 18-годишната Хелена вижда майка си на едно от видеата от нападението над Капитолия, тя взема решение да я издаде.

В последните 4 години връзките на Хелена Дюк, която учи последна година в гимназията в Масачузетс, с майка й са пред разпад. Причината е политическите им възгледи. Хелена посещава митингите за расова правдивост, а майка й, която е дълготраен демократ, стартира да поддържа президента Доналд Тръмп от ден на ден.

След щурма на Капитолия един от братовчедите на Хелена й изпраща видео. На него се вижда чернокожа жена, която е обградена от голям брой поддръжници на Тръмп във Вашингтон. Бяла жена протяга ръка да я удари, чернокожата жена отвръща, а тълпата я атакува вербално. Бялата жена от клипа е майката на Хелена Дюк.

Заедно с майка си Хелена разпознава във видеото вуйна си и чичо си. Тя не знаела, че родителката й ще е във Вашингтон.

"Спомних си, че ФБР прикани всеки, който знае нещо за нападателите на Капитолия, да разкрие имената им ", споделя Дюк пред The New York Times. "След като се замислих, взех решение, че това е най-правилното нещо, което мога да направя. "

Хелена ретуитва видеото, на което се вижда лицето на майка й, и написа: "Хей мамо, помниш ли когато ми сподели, че не би трябвало да отивам на BLM митингите, тъй като има принуждение... това ти ли си? " А по-късно прибавя още един пост: "това е демократичната лесбийка, която бе изритвана от вкъщи си голям брой пъти. " Към обявата включва и имената на чичо си и вуйна си.

В идващите няколко дни Хелена Дюк се трансформира в звезда в интернет. Постът й е споделен повече от 80 хиляди пъти, а в сметката й постъпват стотици долари, които да финансират следването й в лицей. Парите са изпратени от хора, които също са се чувствали подтиснати от политическите възгледи на фамилиите си.

Сега Хелена Дюк живее с татко си. Пратила е единствено няколко къси известия на майка си, а даже в късото си пътешестване до дома й, с цел да вземе последните си останали движимости, е трябвало да бъде осъществено с полицейски конвой. Тя не знае какво тъкмо е направила майка й във Вашингтон, макар че името на вуйна й се появява в листата с задържаните.

Нито майката на Хелена Дюк, нито вуйна й дават отговор на известия, търсещи коментар за случилото се.

"Беше ми мъчно и в един миг почувствах голяма виновност ", споделя Дюк за обявата в Twitter. Но братовчедите й били безапелационни, че я поддържат. "Наистина не мисля, че съм направила нещо неприятно. Те би трябвало да понесат отговорност ", изрично е момичето.

Всъщност историята на Хелена ненапълно припомня тази на Павлик Морозов.
За разлика от доста други, Павел Трофимович Морозов остава във фолклора, макар че славата на „ предателя на татко си “, която е била закрепена за него, по никакъв метод не отразява действителното положение на нещата.

Според каноничната руска версия Павлик Морозов е бил един от уредниците на първия пионерски отряд в село Герасимовка, провинция Тоболск. През 1931 година, в разгара на битката против кулаците, 13-годишният Павел свидетелства против татко си, Трофима Морозова, който като ръководител на селския съвет си сътрудничи с кулаците, оказва помощ им да заобикалят данъчното облагане, а също по този начин крие самун, който предстои на доставка на страната. Въз основа на тези показания на основния пионер Трофим Морозов е наказан на 10 години.

През септември 1932 година кулаците, измежду които са личният дядо на Павел и братовчед на момчето, грубо убиват пионера и личния му по-малък брат Федор в гората.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР