Историята на Дж. Веапоска от Дебър е случай, който отразява

...
Историята на Дж. Веапоска от Дебър е случай, който отразява
Коментари Харесай

Македонка отиде да ражда в Струга и се прибра без матка и бъбрек

Историята на Дж. Веапоска от Дебър е случай, който отразява обстановката в македонското публично здраве: корупция, непросветеност, липса на държавен надзор върху лекарите и здравните процеси и най-после непоправими последствия за пациентите, написа "Вечер ". Органите за надзор на здравните процеси и личният състав не подхващат нищо, с цел да проучват явленията и вероятните наказания.

Всичко това се съдържа в тази ситуация с Дж. Веапоска от Дебър.

А точно, дамата е била бременна с второ дете и е проследила бременността с лекаря, гинеколога Мухамед Асани в частната му процедура в Струга, която се намира в частната му къща.

В същото време, като се изключи че прави частна гинекологична процедура, Мухамед Асани е шеф и гинеколог в болничното заведение в Струга. Той преглежда пациентите от болничното заведение вкъщи и ги таксува.

В края на юни пристигнал денят за цезарово сечение. Майката Дж. Веапоска на повикване и съгласно Мухамед Асани на 27.8. 2020 година се появила за раждане, само че обратно на ангажимента им, раждането на нейната новородена щерка било осъществено от сина му Блертън Асани. И оттова стартират затрудненията.

След раждането майката изпитвала мощна болежка и имала кървене, което не спирало. Дали й болкоуспокояващи и упорствали да се прибере, с цел да е по-добре за нея, по тази причина на 31.08.2020 година се обадили на брачна половинка й Гафур Веапоски да пристигна и да я прибере от болничното заведение. Според брачна половинка й доктор Мухамед Хасани споделил, че няма нищо ужасно, тя е имала проблем с глезена и крайници си от дребна, тъй че в този момент болката се е появила.



Между другото, изискал от брачна половинка да даде 100 евро за израждането и 50 евро за анестезиолога и асистента.

Болката става още по-голяма и майката Дж. Веапоска не е в положение да се изправи и да се прибере у дома. Изпада в рецесия, след която шефът на болничното заведение и нейният частен гинеколог Мухамед Асани провеждат интервенция, която съгласно известието трябвало да продължи един час, а траяла от 15:00 до 22:30.

След интервенцията доктор Мухамед Хасани оповестява на брачна половинка си, че майката е кървяла, тъй че е трябвало да отстранен матката й, с цел да спрат кървенето, само че то е траяло, тъй че са извадили и бъбрек!

След всички интервенции и медицински интервенции, Дж. Веапоска се прибира вкъщи без матка и бъбрек, а пристигнала без никакви здравословни проблеми, с цел да роди в Струга, при шефа и гинеколога в болничното заведение, който в частната си процедура вкъщи преди този момент е следил бременността ѝ.

Семейство Веапоски има вяра, че майката е останала без жизненоважни органи заради неточност. Наели юрист, който на 02.11.2020 година подава тъжба до Държавната санитарна и здравна ревизия с в детайли изложение на случая, копия на документи и изказвания от заинтригуваните страни и желае изключителна инспекция в болничното заведение в Струга, гинекология, която ще проверява този случай със съществени последствия. след живота и здравето на пациентката.

На 24 ноември 2020 година Държавната санитарна и здравна ревизия се афишира за некомпетентна за този случай. В отговора те споделят, че са подали самодейност до министъра на опазването на здравето Венко Филипче за съставяне на комисия, само че отговор няма.

Няма отговор, няма процедура, както няма за десетки други сходни и сходни случаи. Кой от нас е идващият, пита "Вечер "

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР