Историята на Димитър Велев от Велинград, когото искаха да задържат

...
Историята на Димитър Велев от Велинград, когото искаха да задържат
Коментари Харесай

Обрат: Димитър от Велинград, който бе с COVID-19, отива в за...

Историята на Димитър Велев от Велинград, който желаеха да задържат неведнъж по време на карантина, приключи с присъда.

Магистратите от Районния съд признаха мъжа за отговорен, дружно с двама негови съучастници, в машинация. Димитър получи едно общо най-тежко наказване в размер на три години затвор, както и конфискация на ¼ от имуществото му, по отношение на две измами - тримата заблуждавали хората, че ще им дадат заем в стремежи от тях размер, само че при изискване като гаранция те да трансферират собствеността на техните лични или съсобствени недвижими парцели.

Наложеното наказване зад решетките е постановено да се изтърпи при първичен общ режим. Така мярката му " подписка " е променена в " задържане под стража ".

Двамата му съучастници - П.Г.П. и П.В.В. получиха надлежно две години условно и три години затвор при първичен непоколебим режим, като е доказана взетата мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

На тримата е неразрешено да напущат рамките на страната. Велев и приятелите му могат да апелират присъдата в период до 15 дни пред Окръжния съд.

Както " Марица " първа заяви, въпросът " Димитър " стартира с опит за арест до момента в който той е под карантина. Той се свърза с медията ни, с цел да алармира, че е с позитивен тест, не се явил на делото против него, само че дал нужните документи и уведомил съответно съда. На самото съвещание съдията трансформира мярката на Велев от " подписка " в " задържане под стража ", поради неявяването му. Следват няколко опита да бъде арестуван, само че юристът му се намесва. Решението за арест е анулирано. Но това продължава единствено няколко дни. След приключване на карантината, през вчерашния ден Велев бе изправен пред съда. Днес към този момент е реалност и наказването му.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР