Историята на 30-годишната Кайла Ран от град Монтгомъри в американския

...
Историята на 30-годишната Кайла Ран от град Монтгомъри в американския
Коментари Харесай

Лекари я съветват да отслабне, но всъщност в нея расте 50-килограмово чудовище

Историята на 30-годишната Кайла Ран от град Монтгомъри в американския щат Алабама е освен потресаващо плашеща, само че и съществено предизвестие за всички дами.

Терзанията на Кайла почнали преди няколко месеца, когато тя изпитала съществени болки в региона на корема. Но освен това — тя се задъхвала доста бързо и то от най-малкото физическо натоварване. Междувременно почнала стремително да качва килограми, без значение какъв брой интензивно се опитвала да ги смъкна с диети и извършения.

„ Не можех даже да стигна до колата, без да се задъхам. Изпитвах непрекъсната болежка в корема. Посетих доктор, а той ми сподели, че съм надебеляла и би трябвало да отслабна”, споделя Кайла пред американския ефирен канал NBC12. Толкова доста напълняла, че всички почнали да я питат да не е бременна с близнаци.

Когато болката стана прекомерно огромна, майката на Кайла я отвела в незабавното поделение на болничното заведение "Джаксън " в Монтгомъри, където тестванията разкрили страшната истина. А точно, че източникът на нейния дискомфорт е голяма киста на яйчниците.

Техническото название е муцинозен цистаденом — незлокачествен муковискуларен израстък. Въпреки че не е извънредно извънредно заболяване, то казусът на Кайла е поразителен. Защото нейната киста била с големи размери. Лекарите я премахнали на 26 май, единствено ден, откакто била открита.

„ Често съм виждал дами с тази диагноза, само че в никакъв случай не съм виждал толкоз огромни формирания като нейните”, споделя хирургът доктор Грегъри Джоунс, който оперирал Кайла. „ Това беше най-голямото и плашещо нещо, което в миналото съм виждала или оперирала”, споделя пък доктор Джеймс, която също е била част от екипа хирурзи, отстранили кистата.



Въпреки че е доброкачествена, киста от този размер може да аргументи съществени затруднения. „ Всеки път, когато човек развие огромна маса от това образования, може да развие нещо наречено синдром на коремното отделение”, сподели Джоунс.

Това значи, че натискът от кистата е толкоз натоварен, че визира притока на кръв към долните крака, което води до отичане. Той може също по този начин да попречва потока на урината, да предизвиква задръстване на червата и да основава усложнения в дишането заради напън върху диафрагмата. В последна сметка това може да докара до бъбречна непълнота.

За благополучие интервенцията на Кайла минава сполучливо и лекарите отстраняват съвсем 50-килограмовите яйчници на дамата, които били наранени от кистата. Единият от яйчниците й тежал 22 кг, прецизират лекарите.



Съвсем скоро след интервенцията Кайла възвърнала естественото си тегло, а животът й траял по остаряло му. За страдание обаче без яйчници и опция в миналото да има лични деца.

По време на изявлението пред малкия екран дамата споделила, че се усеща облекчена, като че ли голям товар е паднал от раменете ѝ. "Тази рокля с която съм облечена сега, всъюност не съм носила от повече от година, тъй като не можех да се побера в нея ", разкрива Кайла.

„ Моля ви — търсете верните лекари, търсете няколко отзиви и наблюдавайте деликатно здравето си, с цел да не съжалявате като мен”, обръща се Кайла към всички дами.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР