Историята между САЩ и България продължава да се развива и

...
Историята между САЩ и България продължава да се развива и
Коментари Харесай

Американският посланик: Стратегическото ни партньорство е по-силно от всякога, има сфери с огромен потенциал

„ Историята сред Съединени американски щати и България продължава да се развива и през днешния ден. Убеден съм, че главите, които пишем в този момент и в бъдеще, ще бъдат най-хубавите и най-интересните в нашата история. Стратегическото ни партньорство е по-силно от всеки път, с повече от 2 милиарда в двустранна търговия и непрекъснато разширяващи се връзки в разнообразни браншове – комерсиалния, културния, гражданския и обществения бранш ”. Това съобщи американският дипломат в България Кенет Мертен на събитие, проведено от Атлантическия клуб и водено от Соломон Паси, президент на организацията. Тази година се навършват 120 години от началото на дипломатическите връзки сред София и Вашингтон.

„ Аплодирам мощните сигнали, които българското държавно управление изпраща по отношение на укрепването на връзките си с Европейски Съюз ", сподели още Мертен. В началото на речта си дипломатът спомена за американския публицист Джанюариъс Макгахан и за Джон Атанасов, чиято активност е доказателство за мощната връзка сред България и Съединени американски щати. Атанасов е празнуван като татко на актуалния компютър, а Макгахан събира интернационална поддръжка за Априлското въстание. Дипломатът напомни и пътеписът на Алеко Константинов „ До Чикаго и обратно “.

Мертен акцентира, че откогато е у нас, се любува на всяка минута. И показа, че към този момент е посетил Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Рилския манастир и други красиви места в родината ни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР