Историята е за човек, който наистина обича работа си и

...
Историята е за човек, който наистина обича работа си и
Коментари Харесай

Защо бивш полицай стана овчар

Историята е за човек, който в действителност обича работа си и става всяка заран в 5, без да му тежи. Тодор Лапков е един от изчезващите български овчари.

„ Усещането е такова, което го няма в Пловдив. Съвсем друго е чувството. Вчера бях в Пловдив, получих главоболие, лудница. Аз съм привикнал тука на мира, самичък си решаваш какво правиш, самичък си правиш проект, самичък си го извършва... и по този начин. Чувстваш се малко по-независим от другите хора – и да не е склонен, би трябвало да слуша шеф, би трябвало да слуша шеф – тука няма такива “, споделя Лапков пред БТВ.

Той е някогашен служител на реда, капитан от Министерство на вътрешните работи. В момента гледа 130 овце.

„ Особено последните 2-3 години, когато към този момент бях на края на кариерата, беше доста мъчно. Вече хората станаха малко по-особени, всеки си слага такива огромни условия към себе си и към другите и постоянно се има за прав. Това в цялото общество наруши салдото. Трудно е към този момент да си служител на реда, то се вижда “, споделя някогашният чиновник на Министерство на вътрешните работи.

От 7 години не дои овцете поради ниските изкупни цени. Никой към този момент не купува и вълна. Но въпреки всичко цялото му прехранване е с помощта на животните.
Бившият служител на реда има 5-6 обичани овце. Всичките са черни. И той е като тях – черна овца в живота.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР