Историята е от преди няколко дни. Стоянов получил заплаха по

...
Историята е от преди няколко дни. Стоянов получил заплаха по
Коментари Харесай

”Абсурдно за една демокрация” или как МВР реагира на заплахите към журналисти

Историята е от преди няколко дни. Стоянов получил опасност по телефона, откакто потърсил Христо Близнаков за изявление. Близнаков е обект на следствие за злоупотреби с паричните потоци от Брюксел. След последвалата опасност обаче последвала тъжба на Стоянов до Софийската градска прокуратура. Сигналът е препратен до Софийска районна, но… резултатът е противоположен. На 8 април Стоянов бил привикан в Столична дирекция на вътрешните работи, където му бил връчен сигнален протокол да не поддържа връзка с Христо Близнаков.

В България сходни случаи към този момент се трансфораха в естествени и у нас гледаме на тях с известна доза цинизъм. На Запад обаче гледат с паника. " Репортери без граници " нарекоха случая в туитър " неуместен за една народна власт " и приканиха управляващите да обезпечат отбрана на журналиста и да проверяват заканите.

“Предупредителният протокол ", който нормално се издава за незначителни нарушавания на закона, може да се пояснява като директива да не се тормози предприемачът ", пишат още от организацията.

Реакция от страна на Асоциацията на европейските публицисти също последва. От там сформираха взаимен “предупредителен протокол” на вътрешния министър Христо Терзийски с апел да не се нарушават правата на публицистите нито персонално, нито посредством дейности на подчинените му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР