История за власт, бягства и живот зад дебели стени Дубай

...
История за власт, бягства и живот зад дебели стени Дубай
Коментари Харесай

Шейх Мохамед и неговите дъщери


История за власт, бягства и живот зад дебели стени

Дубай може да бъде занимателен за разглеждане за седмица или две. Най-високата постройка в света и молът с аквариума за акули притегля в действителност хората.

Има четвърт милион емигранти, най-много английски или американски, живеещи доста на доста по-високо равнище, в сравнение с в миналото биха могли вкъщи - само че неимоверно отегчени, като бежанците от романа на Съмърсет Моъм. Пиянските обеди на шведска маса в петък в един от огромните хотели са доста известни.

Извън основните прожектори има няколко милиона чиновници и служащи, най-вече от индийския субконтинент. Вероятно и на тях им е скучно, само че никой не си прави труда да попита.

Има и четвърт милион родени тук арабски жители, множеството от които много проспериращи, само че също отегчени, въпреки че по-богатите се утешават с конюшни със спортни коне и други сходни. Най-богатият от всички е шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, абсолютният държател на Дубай.



Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум със своята брачна половинка принцеса Хая

Шейхът има 25 деца от шестте си съпруги, тъй че явно обича децата, само че неизвестно за какво дъщерите му не престават да се пробват да бягат. Той ги залавя и заключва, несъмнено, само че стартира да притегля нежелано внимание.

В положителните остарели времена управляващите от богатите на нефт елементи на Близкия изток можеха да се измъкнат от всичко. Когато дъщерята на Мактум, Шамса, избяга от вкъщи на фамилията в Съри, до момента в който бяха на отмора през 2000 година, шейхът не се свърза с британската полиция. Той просто изпрати личните си сътрудници да я намерят. Те я ​​откриха след месец в Кеймбридж, където четирима араби я сграбчиха на улицата, вързаха я, натикаха я в кола и й инжектираха успокоително. Тя беше откарана до Дубай с частен аероплан и от този момент не е виждана обществено. (В момента тя би трябвало да е при започване на 40-те, а държавното управление на Дубай споделя, че е „ обожавана и ценена " от фамилията си.)

Две години по-късно по-малката й полусестра Латифа направи първия си опит за бягство на 16-годишна възраст. Тя бе хваната да пресича границата в Оман и бе върната в Дубай, където бе затворена за три години. Принцесата споделя, че е държана в изолираност и измъчвана.



Принцеса Латифа

Принцеса Латифа се опита да избяга още веднъж през 2018 година, когато стигна до брега на Оман благодарение на финландския си фитнес инструктор, оттова на яхта в интернационалните води с лодка и джет за водни ски за Индия откъдето планираше да отлети за Съединени американски щати и да потърси леговище. (успех в това; Доналд Тръмп към момента беше президент.) За страдание, осем дни по-късно и единствено на 30 км от Гоа, тя бе качена от командирите на Емирства на транспортен съд на индийския флот (правителството на министър-председателя Моди към момента смуче богати араби), а Латифа още веднъж беше „ успокоена " и отлетя назад за Дубай.

През последните две години тя е държана в изолираност в морска „ вила " („ на несъмнено място със фамилията си ", както се изрази държавното управление на Дубай.) Но в някакъв миг мобилен телефон й беше доставен контрабандно и тя стартира да се заключва в банята и да изпраща секрети видеоклипове на своята финландска другарка Тийна Яухиайнен.

„ Тази вила е превърната в затвор ", споделяше тя. „ Всички прозорци са с решетки. Има петима служители на реда извън и две полицайки вътре в къщата. И даже не мога да изляза на открито, с цел да подишам чист въздух. "

Яухиайнен съобщи това на английските управляващи (тъй като Шамса беше отвлечена на английска земя) и Организация на обединените нации, само че тя не направи обществено изказване от боязън да не компрометира тайните известия на Латифа.

Телефонът на Латифа замря преди пет месеца, което може би е знак, че „ фамилията " е схванало за него. За благополучие в този момент има известна поддръжка от британците, тъй като мащехата на Латифа, принцеса Хая бинт Ал Хюсеин, взе двете си деца и избяга в Лондон през 2019 година.
Принцеса Хая бинт Ал Хюсеин

Миналата година английският Върховен съд издаде „ решение за определяне на обстоятелства ", потвърждаващо, че както Шамса, по този начин и Латифа, са били отвлечени и държани нелегално. Той отхвърли настояването на Мактум децата му дружно с принцеса Хая да бъдат върнати под негово настойничество и разгласи, че метода на шейха за заплашване против нея е включвал оставяне на револвер на възглавницата до нейната.

До момента това е ситуацията, само че в този момент се включва и Организация на обединените нации: службата на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида съобщи, че скоро ще изпрати питане към ОАЕ по отношение на принцеса Латифа, а представител сподели, че Работната група на Организация на обединените нации за случайно задържане може да стартира следствие, откакто видеоклиповете на принцеса Латифа бъдат оценени.

Но това може да не е задоволително, тъй като към този момент става въпрос за опазване на имиджа на шейх Мохамед. Той знае какво приказват за него всички останали крале и шейхове от Персийския залив. Те споделят: „ Защо Мохамед не може да управлява дамите си? "

----------

Гуен Дайър, " Джерусалем пост "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР