ИСТОРИЯ: Това е Метаморфоси – малко гръцко село, дом на

...
ИСТОРИЯ: Това е Метаморфоси – малко гръцко село, дом на
Коментари Харесай

Рискът от наводнения кара гръцкото село да търси преместване

ИСТОРИЯ: Това е Метаморфоси – малко гръцко село, дом на към 240 души.

То се намира в най-ниската точка на селскостопанския център на Гърция и през септември, когато бурята Даниел удари, съвсем изчезна под водата.

Жителите избягаха и повече от дузина души бяха убити.

Сега тези, които живеят в Метаморфоси, желаят цялата им общественост да бъде преместена... ужасяващ, че не може да преживее нов кръг от рискови метеорологични условия.

Бурята Даниел, която учените свързват с изменението на климата, беше най-лошата, откогато започнаха да се водят записи в Гърция преди век.

И това не беше първият път, когато Метаморфоси беше изцяло наводнен.

Осемдесетгодишният фермер и гражданин Василис Цацарелис споделя, че го е видял наводнен през 1953 и 1994 година

Той поддържа преместването през вярата, че бъдещите генерации няма да би трябвало да се изправят пред същото опустошаване като него.

ЦАЦАРЕЛИС: „ Когато влязох в къщата, сърцето ми се разруши. Казах си, Василис, животът ти е към своя край, по какъв начин ще живееш в този момент? “

Това е въпрос, с който се занимава президентът на селото Петрос Контогианис.

“ Нашето село непрекъснато ще бъде в заплаха, всяка година, може би след два месеца или три, не се знае по кое време. Така че не просто се събудихме един ден и казахме да преместим селото. То е провокирано от кошмарните облици, които преживяхме онази нощ, и от явленията, които не престават да се повтарят още веднъж и още веднъж. преместването като единственото решение.

През септември гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис сподели, че държавното управление е отворено към концепцията, само че единствено в случай че локалните го желаят и доказателствата демонстрират, че нито един държавен план не може да предложи отбрана.

< p> Тази седмица жителите на Метаморфоси ще проведат импровизирано гласоподаване по предложение за създаване на нови къщи в село Паламас - на към 5 благи.

Те възнамеряват да отнесат предлагането до държавното управление дружно с изследване, което цитира „ повтарящи се наводнения “ и геоморфологията на селото като аргументи за преместването.

Ако това се случи, Метаморфоси евентуално ще резервира името си.

Президентът на селото Контогианис споделя, че това не е нещо, което жителите желаят да извършите, даже в случай че препоръчаното ново местонахождение е наоколо.

„ За страдание, това би трябвало да се случи “, споделя той. „ Трябва да напуснем домовете си, с цел да защитим живота си. “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР