История: Пражка пролет започва на 5 януари 1968 и продължава

...
История: Пражка пролет започва на 5 януари 1968 и продължава
Коментари Харесай

Д-р Любо Канов: Помнете, че варварите са винаги на вратите на Европа!

История: Пражка пролет стартира на 5 януари 1968 и продължава до 20 август същата година, когато Съюз на съветските социалистически републики и още 4 страни (България, Полша, Унгария и Германска демократична република – ГДР) съдружници от Организацията на Варшавския контракт (с изключение на Румъния) окупират страната. България е първата страна, настояла за военна намеса в Чехословакия, и последната, която се извинява за присъединяване си в потушаването на Пражката пролет – с решение на Народното събрание през 1990 година и по-късно по време на президентската аудиенция на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.[2]. България взе участие в потушаването на Пражката пролет с два мотострелкови полка и един танков батальон.

Коментар във връзка на 51 години от Пражката пролет на доктор Любомир Канов, който е съучредител, дружно с някогашния здравен министър Петър Москов и други, на новата партия КОД. Той е прочут български психиатър и публицист, отстъпник, бежанец в Съединени американски щати. Автор e на книгите „ Човекът кукувица “, „ Парейдолии “, „ Ходисей “, „ Между двете хемисфери “, „ Вселената съгласно Гуидо “ и „ Стрела от тръстика “. Негови произведения са превеждани на британски, немски и чешки.

„ На този ден поривът към независимост и за присъединение на чехи и словаци към Европейската Цивилизация беше смачкан от руските танкове и тя беше натикана назад в Евразийската империя. Дали през днешния ден единствено аз се чудя на безумието на европейските водачи, като канцлера Шрьодер, който се продаде на руснаците за пари и на пагубния апел на Меркел към необразовани емигранти с непозната вяра да дойдат в Европа, а “те” щели да се “справят”.

Едва ли има по-антиевропейско държание от това, което политкоректчиците практикуват все по-яростно и нетолерантно, налагайки го върху целия континент. Моето учудване, е че наши “десни” смятат опълчването против самоубийствените дейности на сегашните основни европейски водачи за мракобесие и “антиевропейско- консервативен” скрит план да се провали европейската концепция. Да не приказваме за обвиняванията в “путинизъм”.

Не, драги десни, борбата е тъкмо против тези политически решения, които унищожават евро-атлантизма, отслабват връзките с НАТО, Англия и Съединени американски щати, довеждат до прочувствено стимулираните нелепости като Брекзит и подкопават самите основи на европейско-християнската просвета и цивилизация. Това е същински анти-европеизъм в деяние, дегизиран като либералност, демократични полезности, стопански ползи, северни и газови потоци и прочие.

Помнете, че варварите са постоянно на вратите на Европа. Дали е Мохамед, Чингиз Хан или Сталин, урокът е еднакъв. А 21 август 1968 год. е спомен и доказателство за това, драги Хер Шрьодер, фрау Меркел и всички останали вляво и вдясно, които са го забравили”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР