История от фронта. Баща и син се сражават рамо до

...
История от фронта. Баща и син се сражават рамо до
Коментари Харесай

„Притеснявам се за него, той се тревожи за мен“: Баща и син се сражават заедно в Украйна

История от фронта. Баща и наследник се борят един до друг във войната в Украйна . Когато през февруари 2022 година стартира съветската инвазия, двамата са зачислени в една и съща украинска бригада за териториална защита.

Снимка: bTV

26-годишният Денис и 56-годишният му татко Володимир вземат участие в учения по пукотевица в югоизточната област Днепропетровск дружно с десетки други бойци. Двамата идват от Днепър, където са работили дружно в компания за строителни материали.

С новите закони те ще бъдат в действие за още 90 дни

„ Участвахме в учения със пукотевица. Според сюжета унищожихме пехотата и бронираната техника на съперника “, споделя Володимир.

„ Притеснявам се за него, той се тревожи за мен, когато не сме дружно. Когато работим дружно, ние се покриваме. Стараем се да се поддържаме. Понякога се караме “, добавя той.

Какво е да живееш в Украйна сега? Разказ пред btvnovinite.bg за другите лица на войната

Володимир споделя, че даже и на фронта се пробват да живеят като семейство: „ Делим си яденето. Понякога ядем от една купа и пием от една чаша “.

Денис, синът, се надява войната да свърпи и да се върнат към естествения си живот.

Какво е за съвсем две години да си виждал колегата си едвам няколко пъти?

„ Искам да се събудя заран и да отида на лов на риба. Работихме дружно, карахме една и съща кола на работа “, мечтае също Володимир.

Войниците се грижат един за различен и не престават да извършват отговорностите си дружно, по този начин както е било и преди началото на войната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР