История от Близкия изток развълнува света. Тийнейдържка оцеля заедно с

...
История от Близкия изток развълнува света. Тийнейдържка оцеля заедно с
Коментари Харесай

„Без да знае, ми беше опора“: Как младо момиче и кучето ѝ оцеляват в плен на „Хамас“

История от Близкия изток развълнува света. Тийнейдържка оцеля дружно с кучето си в плен на „ Хамас “.

17-годишната Миа Лаймберг и майка ѝ Габриела са на посетители на родственици в кибуца Нир Ицхак, когато „ Хамас “ атакуват на 7 октомври. Миа съумява да скрие домашния си любим – кучето Бела – под пижамата си.

Механизмът е употребен единствено 9 пъти до момента

Бойците го виждат едвам в тунелите, когато се постанова да се изкачат по стълба.

Снимка: bTV

„ За мой шанс Бела не е като множеството представители на дребните породи – тя е доста тиха, тъй че не ги дразнеше. И доста ми оказа помощ – без да знае, ми беше опора “, споделя Миа Лаймберг, освободена от „ Хамас “ заложничка.

Миа и останалите заложници дават на кученцето остатъците от храната си и се грижат за хигиената в затворените пространства. Баща ѝ споделя, че е търсил Бела в опустелия кибуц, където доста други домашни любимци са били убити. След 2 месеца в плен Миа, майка ѝ и вуйна ѝ са освободени.

От лечебните заведения оповестяват, че доста от отвлечените са отслабнали

„ Пътувах към болничното заведение, когато другар, който гледаше телевизия, ми се обади и ми сподели: „ няма да повярваш, Миа излезе оттова с кучето в ръце. “

Чичото и още един техен непосредствен обаче към момента са в плен. Семейството се надява скоро да се събере в цялостен състав.

Войната в Близкия изток стартира, откакто „ Хамас “ нахлу в Израел на 7 октомври, умъртви към 1200 души и взе към 240 заложници. Израел отговори с пълномащабна офанзива над Ивицата Газа, която докара до над 14 000 жертви. 

Всичко за войната в Близкия изток - следете тук:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР