Историците и теолозите приемат, че видът ни, такъв, какъвто го

...
Историците и теолозите приемат, че видът ни, такъв, какъвто го
Коментари Харесай

Колко хора са живели на Земята досега


Историците и теолозите одобряват, че типът ни, подобен, какъвто го познаваме, се е появил към 50 000 години пр.Хр. и някъде по това време за първи път сме почнали да споделяме посредством език и слово.

Цели 40 000 години по-късно типът ни съумява да доближи 1 милион представители. Колко ли красиво и естествено са изглеждали континентите тогава?

В някакъв миг към 8000 години прочие Хр., общият брой на хомо сапиенси, които са ходили по Земята, е достигнал 1 милиард.

 Снимка 396166

Когато Христос се е появил, това число към този момент е наброявало 47 милиарда.

Разбира се, тогава не са се провеждали социологически изследвания, а всички тези данни са артикул на исторически и археологически доказателства и догадки.

При идването на Христос живите човешки жители на планетата са били към 300 милиона. 1804 години по късно, живущите хора на Земята към този момент са били 1 милиард, а общата численост на всички, минали от тук, е била 90 милиарда.

 Снимка 396167

Към днешна дата се смята, че планетата ни е била дом на общо 108.5 милиарда души, а популацията ни през днешния ден е към 7.2 милиарда.

Никога в историята ни не е имало толкоз доста живи индивиди на планетата ни, само че за момента в очите ни се набиват единствено минусите от този факт, които виждаме като промени в климата, мръсни океани и хиляди заличени скотски видове
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР