Историкът проф. Божидар Димитров създава нова партия. Това потвърди самият

...
Историкът проф. Божидар Димитров създава нова партия. Това потвърди самият
Коментари Харесай

Партията на проф. Божидар Димитров - нито лява, нито дясна

Историкът проф. Божидар Димитров основава нова партия. Това удостовери самият той в изявление и за организация „ Фокус”. Новото политическо придвижване няма да е нито ляво, нито дясно. То ще е прагматично, изясни Димитров.

„ Трябва да има излекуване на публичния живот и точно по тази причина взех решение, по образеца на цар Борис III и деветнадесетомайците, да създадем едно политическо придвижване, условно наречено Българско прагматично придвижване, което да предлага и решения, и изпълнители”, сподели за своя ход историкът и добави: „ Изпълнителите ще бъдат в същата категория, които са били в интервала 1935-1943 година – учени от Българска академия на науките и висшите образователни заведения. Тези „ професорски “ държавни управления, които царят е правил, са освен от хора, които схващат от своята материя, само че и са се посочили като положителни мениджъри”.

Професорът има намерение да види дали българският гласоподавател ще му повярва и, в случай че това се случи, ще взе участие в избори. Димитров разяснява, че политическото му придвижване няма да има за цел гонене на други партии за минали закононарушения. Той изяснява, че това е ненужно и че партията му ще гледа напред, а не обратно. „ Няма да търсим кой какво приватизирал и т. н. Халал да ѝ е „ Техноимпекс “ на Корнелия Нинова “, съобщи историкът.

Той разясни към какви резултати ще стреми бъдещото придвижване. „ То няма да бъде нито ляво, нито дясно. Това би трябвало да се знае. Ще предлага и осъществя решения, които водят до две неща с основно „ В “ – Възход и Величие на България. Това е нашата цел. Затова няма да се интересуваме дали едно решение е ляво или дясно “, разясни проф. Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР