Историкът проф. Божадир Димитров изригна по повод обвинението на антикорупционната

...
Историкът проф. Божадир Димитров изригна по повод обвинението на антикорупционната
Коментари Харесай

Проф. Димитров изригна: Извадете незаконните ми деца и как съм изчукал всичките ми ученички и студентки…

Историкът проф. Божадир Димитров изригна във връзка обвиняването на антикорупционната комисия, че е подписвал контракти като шеф на НИМ с компания на щерка си и племенниците, поради което е в спор на ползи.

Както ПИК заяви, със свое решение Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество е открила, че Божидар Димитров като шеф на Националния исторически музей е бил в спор на ползи при сключването на два контракта с щерка си и с племенниците си през 2015 година Комисията се е самосезирала от обява в медиите, че НИМ има договорни връзки с комерсиалното сдружение „ Акшаена -2007 “ ООД, в което притежатели са дъщерята на Димитров Мария и племенниците му.

Неотдавна професорът сътвори придвижване “Кан Кубрат”, за което разгласи, че ще се бори за президентска република.

Ето какво отговори пред ПИК някогашният шеф на музея:

– Г-н Димитров, антикорупционната комисия през днешния ден ви упрекна в спор на интереси…

– Очаквах сходни офанзиви, защото съм чел прекомерно рано Марк Твен и фейлетона му “Кандидат за губернатор”. Така че очаквам обвиняване за незаконнородени деца и че съм изчукал всички ученички и студентки, на които съм преподавал.

– Предполагате офанзива поради основаното от вас политическо придвижване “Кан Кубрат”. Но по какъв начин стои въпросът с договорите с щерка ви?

– За съответния случай: В една безлунна нощ преди три години ме разсъниха офицери от ДАНС, от отдела за битка с закононарушенията против културно-историческото завещание. Помолиха ме да отворя музея и да приема огромно количество експонати от сбирка, готова за нелегално изнасяне. Те показаха, че става дума за нарушител, който е желал да ги изнесе в чужбина. Отворих музея и експонатите, към стотина, бяха признати там. Става дума за предприемача Добромир Христов. Естествено, знае се, че доста хора, хванати с такова количество експонати, с цел да избегнат правосъдни каузи и санкции, се съгласяват да създадат доброзорно подаяние. Така и този предприемач изяви предпочитание, само че сложи изискване да му се отдели заличка, тъй като той е към този момент донор, а не нарушител, и да му я наредим. И изиска бързо издаване на азбучник.

– Какво наложи да подпишете контракт за това с щерка ви?

– Подписал съм с акционерно сдружение, щерка ми има дял в него. Но предприемачът изиска каталогът да стане доста бързо, откакто подари тези пари – 20 хиляди лв., на музея. Т.е., обърнете внимание, не става дума за държавни, а за дарени пари. Бизнесменът подари и още 20 хиляди лв. за реституция и експозицията, които са употребявани за “Плиска”. Подписах с тази компания, която знаех, че ще може да извърши поръчката за 3 дни.

– Но от антикорупционния орган споделят, че не сте довършили поръчката, а сте издали единствено половината каталози за тази сума.

– Лицето изчезна. Звъня, а подвига жена му и споделя, че е в чужбина.

– Но въпреки всичко вие сте подписал с щерка ви, а това е спор на ползи. 

– Оставете щерка ми. Но какво ще стане – айде да ме уволнят, аз съм пенсионер. Те считат, че върша партия, а това не е по този начин. И поради това ми търсят противозаконни деца.

– Вие от кой момент знаете за това обвиняване на “Антикорупция”, информиран ли сте?

– Беше получено писмо в музея от дълго време, отидох да си го взема. Беше някъде преди месец.

– Какви последици очаквате в този момент?

– Никакви последици. Как да накажеш един пенсионер. Това са пари на донор, който е споделил тъкмо защо да използваме сумата.

– Притеснен ли сте? 

– Не съм обезпокоен. Чел съм Марк Твен, нали ви споделих. Там една партия издига чист като сълза човек за губернатор на Ню Йорк и се оказва, че е изчукал всички ученички заедно с майките им тук-там, на които не е стъпвал даже. А на един протест девет парцаливи деца го задърпали за облеклата и почнали да му викат “тате”. И аз очаквам децата и девойките. Предупредил съм всички мои хора, че ще има такива неща, а който го е боязън, да не върви в гората. И даже някои се отхвърлиха от присъединяване в придвижването.

– Кои са те?

– Не мога да кажа. В придвижването има предприемачи и хора на държавна работа, те се опасяват, че ще стартират проверки, данъчни проверки….
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР