Историите за неверни съпрузи, разказани от режисьори, писатели или съседи,

...
Историите за неверни съпрузи, разказани от режисьори, писатели или съседи,
Коментари Харесай

Науката: ето кои са 8-те фактора, които подтикват към изневяра

Историите за погрешни съпрузи, разказани от режисьори, писатели или съседи, са безкрайни. И стартират въпросите: по какъв начин се е стигнало дотук? Кой е отговорен? Можело ли е да се направи нещо, с цел да се избегне? И в този момент какво оттук насетне?

Психолозите считат, че съществуват избрани неща, които подтикват или подготвят човек към сходна стъпка: Bright Side сортират 8-те фактора, които водят до невярност:

1. Липсата на прочувствена непосредственост

Неспособността да се организира открит диалог, да откриете сърцето си пред половинката, води до затваряне на всеки в себе си и непроменяемо отчуждаване. Липсата на поддръжка е задоволително съображение и за мъжете, и за дамите да помислят за невярност.

Широко публикувано е мнението, че мъжете търсят занимания. Психологът и сватбен съветник Гари Нюман обаче споделя, че близо 50% от неговите пациенти мъже показват като съществена причина за невярност неналичието на прочувствена непосредственост с колегата.

Ситуацията в допълнение се усложнява от обстоятелството, че мъжете не обичат да приказват за възприятията си и рядко споделят. Така има огромна възможност дамите да пропуснат, че обичаният им има потребност от поддръжка, а когато го виждат, да бъде към този момент прекомерно късно.

2. Горчивият опит и публичното въздействие

Ако един човек към този момент има горчив опит с изневярата от предходна връзка, е доста по-трудно да се довери още веднъж. А в случай че самият той към този момент е изневерявал, вероятността да го стори още веднъж с новия си сътрудник е голяма. Интересното е, че изневярата може да бъде „ заразна “. Според едно статистическо изследване близо 70% от хората, които имат изневеряващи другари или познати в своя кръг, изневеряват и самите те или са склонни да го създадат. Най-малкото не го намират за шокиращо и нещо неестествено.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР