Историите, които завършват със смърт, стават все повече през последните

...
Историите, които завършват със смърт, стават все повече през последните
Коментари Харесай

Мъж с инсулт почина след отказ да бъде приет в две столични болници

Историите, които приключват със гибел, стават от ден на ден през последните дни. Една от тях е гибелта на един 63-годишен мъж. Тази събота Ирена губи брачна половинка си, а Боян - своя татко.

„ Това е нелепа история. Това, което стана е неуместно и костваше живота на татко ми “, съобщи Боян в предаването „ 120 минути “ по БТВ.

„ В понеделник му направиха антигенен тест за ковид. Нямаше признаци, единствено лека хрема. Тестът се оказа позитивен, той стартира да се тормози, подвигна кръвно и се утежни. Решихме във вторник да му създадем PCR тест, който се оказа негативен, само че той не го разбра “, описа Боян.

„ Във вторник по обяд стартира да се виждат проблеми с говора, правеше някакви придвижвания, лежеше и вечерта извиквам екип просто да го прегледат. Дойде Спешната помощ вечерта, самата лекарка, която пристигна, сподели, че е за антидепресанти “, описа Ирена.

„ Не знам какви са тези експерти в Бърза помощ, които не разграничават инсулт от меланхолия “, добави Боян.

По неговите думи съгласно лекарката от Бърза помощ татко му отказвал лекуване.

„ Лекарката сподели, че има по-спешни случаи с ковид и си потегли “, описа Ирена, която означи, че брачният партньор ѝ не е бил прегледан, макар че тя е молила за това.

В сряда сутринта брачният партньор ѝ се влошил още повече и се изпуснал в леглото. „ Почнах да звъня още веднъж на Бърза помощ. Звънях на частни коли за спешна помощ, те ни споделиха, че би трябвало да се обърнем още веднъж към Спешна помощ, те да провеждат нещата “, описа Ирена.

„ Парамедиците пристигнаха, отново вършиха някакъв тест, видяха, че не е с ковид. Той беше в несъответстващо положение “, добави Ирена.

Парамедиците откарват брачна половинка ѝ в „ Пирогов “ по неотложност, само че там отхвърлят да го одобряват, тъй като няма COVID-19, а леглата им са единствено за заболели с ковид, добави синът ѝ.

„ Ние отиваме във Втора градска и там някаква лекарка споделя, че не може да бъде признат “, споделя Ирена.



Следва ново превозване и брачният партньор ѝ е признат в Първа градска болница, където откриват, че има кръвоизлив в мозъка. За страдание, малко по-късно той почива.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска сподели за "120 минути, че стартират незабавна инспекция по случая. Директорът на Втора градска болница доцент Стефан Узунов се ангажира да ревизира случая и даде обещание повече информация през идната седмица. А шефът на "Пирогов " Проф. Балтов заяви за bTV, че Клиниката по неврология е затворена от 14 дни. Персоналът й е с ковид и медиците ще се върнат на работа на 11 ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР