Истории от древната индийска култура ще бъдат пресъздадени в петък

...
Истории от древната индийска култура ще бъдат пресъздадени в петък
Коментари Харесай

Истории от древната индийска култура пресъздават в Перник

Истории от античната индийска просвета ще бъдат пресъздадени в петък (15 април) в 18:30 ч. в театралната зала в Двореца на културата в Перник, оповестиха от общината. Артистите Шри Алок Пандей и Шримати Пурнима Пандей от град Варанаси и техни възпитаници от България ще показват стила танц-театър „ Бхаратанатям “, основан преди пет хиляди години и съхранен в достоверния си тип до през днешния ден.

Този вид постановки се извършват основно от дами и мъже брахмани, като посредством драмата на танца се пресъздават истории от античната индуска философия. Гостите на постановката ще се срещнат с неповторимата техника, в която краката държат ритъма, ръцете описват историята посредством жестови език (мудри), а лицето показва страстите.

В събота от 17:00 ч. в дребния салон на Двореца на културата пък ще бъде прожектиран филмът „ Богатството на любовта “, събрал над 800 млн. фенове пред огромния екран.

Събитията ще бъдат със свободен вход и се провеждат от община Перник, взаимно с посолството на Индия и индологическа фондация „ Изток - запад “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР