Историческото одобрение на Договора от Преспа провокира, което стана възможно

...
Историческото одобрение на Договора от Преспа провокира, което стана възможно
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ изключва депутатите, подкрепили Договора от Преспа

Историческото утвърждение на Договора от Преспа предизвика, което стана допустимо с гласовете на 8 депутати от ВМРО-ДПМНЕ, предизвика водачът на партията Християн Мицкоски да разгласи, че тези народни представители са изключени от партията.
Става въпрос за Владанка Авирович, Нола Исмаили, Елизабета Канческа Милеска, Кръсто Мукоски, Зекир Рамчилович, Любен Арнаудов, Сашо Василевски и Емилия Александрова. Те твърдо отхвърлят някой да им е оказвал напън или да им е предложил облаги, с цел да вземат това решение, написа БГНЕС.
На изключителна конференция Мицкоски разгласи решението. " Онези, които постъпиха макар волята на жителите и позицията на партията, ме разочароваха, само че на първо място те разочароваха партията и отечеството, по тази причина на изключително съвещание на Изпълнителния комитет на партията бе взето решение за тяхното изключване ", сподели той.
Вечерта преди гласуването генералния секретар на опозицията Игор Янушев съобщи, че на техни депутати са предложили " милиони евро, с цел да гласоподават срещу волята на жителите на Македония ". ВМРО-ДПМНЕ прикани прокуратурата да проверява тези случаи на " осъществяване открит напън на депутати ".
Същевременно Зоран Заев беше безапелационен - тези депутати и фамилиите им ще бъдат предпазени от тормоз и че на клюки за подкупи ще отговори правосъдната система. По неговите думи, те са сложили " ползите на страната над партийните ползи, макар ненужният политически напън от страна на тяхното политическо управление ".
Историята на Македония към този момент не е същата - югозападните ни съседи одобриха, че ще сменят името си на Република Северна Македония. Това стана, откакто ненадейно за мнозина водачът на македонските социалисти получи поддръжката на задоволително поддръжка и от " твърдата " съпротива на ВМРО-ДПМНЕ и събра нужните 2/3 квалифицирано болшинство - 80 депутати от общо 120. За успеха на Договора от Преспа оказа помощ и обстоятелството, че в действителност в гласуването присъединяване взеха 119, а не 120 депутати. Така срещу се оказаха 39.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР