Историческият мост Old Seven Mile във Флорида е отворен отново

...
Историческият мост Old Seven Mile във Флорида е отворен отново
Коментари Харесай

Исторически мост във Флорида отвори отново след ремонт за 44 млн. долара

Историческият мост Old Seven Mile във Флорида е отворен още веднъж след голям ремонт на стойност 44 милиона $.

Първоначално издигнат като отвъдморска железопътна линия през 1912 година, мостът е героизъм на инженерството за времето си, свързвайки континентална Флорида с най-южната й точка Кий Уест.

Участъкът от 3.5 км, покрай град Маратон, е затворен през 2017 година за реституция и след отварянето му предишния месец пешеходците и велосипедистите към този момент могат да употребяват зашеметяващата конструкция.

Реставрационните действия включват укрепване с градивна стомана, нови настилки и парапети, които да създадат пешеходната зона по-безопасна, оповестява Daily Mail.
View this post on Instagram
A post shared by El Nuevo Herald (@elnuevoherald)

Атракцията, която в началото се е наричала Knights Key-Pigeon Key-Moser Channel-Pacet Channel Bridge, е издигната от железопътния магнат Хенри Флаглер като част от Florida Keys Over-Sea Railroad.

Емблематичният мост понася вреди от урагана през 1935 година и е приспособен за транспорт на коли, само че през 1982 година новият Seven Mile Bridge е издигнат паралелно на историческия, с цел да поеме трафика.

След това пенсионираният Old Seven се трансформира в зона за отдих за пешеходци и колоездачи, живописният сектор е известна туристическа дестинация.
View this post on Instagram
A post shared by Courtyard Marathon Florida Key (@courtyardmarathon)

Реновираният сектор е врата към Pigeon Key - дребен остров, сврян под остарелия мост, който в миналото е бил дом на към 400 служащи, построили железопътната линия.

Кели Маккинън, изпълнителен шеф на Pigeon Key Foundation и един от четиримата непрекъснати поданици на острова, отбелязва, че мостът е употребен от близо четвърт милион души през годината преди началото на плана за възобновяване.

„ Когато идвате на Pigeon Key, в действителност се пренасяте обратно във времето “, споделя Маккинън. „ Фантастично е да се разхождаш, да видиш тези истински структури, да си на същата земя, на която са тези мъже преди 100 и повече години. “
View this post on Instagram
A post shared by Party In Key West (@partyinkeywest)

Днес дребният остров може да се похвали с морски теоретичен център, музей и кани посетителите да гмуркат с шнорхел от брега, с цел да изследват кристално чистите води.

Бъдещите проекти включват нов трамвай с 60 пасажери, който да води посетителите до Pigeon Key, който се чака да започва тази пролет.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР