Историческият дом на Елвис Пресли в Грейсленд отива на търг

...
Историческият дом на Елвис Пресли в Грейсленд отива на търг
Коментари Харесай

Историческият дом на Елвис Пресли в Грейсленд отива на търг

Историческият дом на Елвис Пресли в Грейсленд отива на търг и може да бъде продаден тази седмица, в случай че обжалванията на членовете на фамилията не съумеят.

Имотът и заобикалящата го земя би трябвало да бъдат продадени на търг на предложилия най-висока цена в съда на окръг Шелби в Мемфис, Тенеси, на 23 май.

Отиването на търг обаче се оспорва от внучката на Пресли - актрисата Райли Киоу, която твърди, че компанията, която ще пусне къщата на търга не е имала право да го прави.

Компанията обаче отвръща на удара, като твърди, че майката на Райли - Лиза Мари Пресли, взела заем от 3,8 милиона $, употребявайки парцела като поръчителство през 2018 година

Лиза Мари подписала контракт, с цел да обезпечи заема през същата година, но тя в никакъв случай не е изплатила дълга преди гибелта си на 54-годишна възраст предходната година.

Междувременно Киоу твърди, че заемът е подправен, като упорства, че майка ѝ не го в взимала.

" Тези документи са лъжливи “, се споделя в правосъдния иск на Киоу, заведен на 15 май в съда на окръг Шелби.

Тя продължава да твърди, че подписите върху акта са подправени и отива даже по-далеч, с цел да твърди, че компанията, от която е взет заема (Naussany Investments) не е действително сдружение.

В делото тя твърди, че нотариусът, участващ в акта, е отрекъл да е ревизирал подписа на Лиза Мари или даже да се е срещал с нея.

Временна ограничаваща заповед за прекъсване на продажбата беше издадена от съда в понеделник, а чуването за предписание е планувано за сряда.

Пресли се реалокира в Грейсланд със фамилията си през 1957 година в пика на кариерата си.

Мегазвездата купи имението за 102 500 $ през същата година, когато записа обичаните на почитателите шлагери Blue Christmas и All Shook Up.

Предполага се, че щерка му Лиза Мари е наследила Грейсланд след гибелта на Елвис през 1977 година

До 1982 година тя е помогнала за превръщането му в музей и туристическа дестинация.

Миналата година парцелът беше разгласен за най-популярния музей в Съединените щати.

Лиза Мари умря в дома си в Калифорния на 12 януари 2023 година Тя беше откарана по неотложност в болничното заведение, където часове по-късно беше оповестена за мъртва.

По-късен отчет от аутопсията откри, че звездата е умряла от затруднения, дължащи се на задръстване на тънките вътрешности.

В отчета се споделя, че малко количество оксикодон, опиоид, е намерено в нейната система, което се приписва на годна рецепта, която е получила след козметична интервенция преди няколко месеца.

Лиза Мари беше заровена в Грейсланд до сина си Бенджамин Киоу, който умря на 27-годишна възраст от самоубийство през 2020 година

И двамата са заровени в медитационната градина на парцела, напомня " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР