Историческите книги са пълни с ужасяващи детайли за убийства, опожарени

...
Историческите книги са пълни с ужасяващи детайли за убийства, опожарени
Коментари Харесай

5 истински истории, по-ужасяващи от всеки филм на ужасите

Историческите книги са цялостни с ужасяващи елементи за убийства, опожарени градове и крале, оженили се за братовчедките си – представете си тогава какви неща са изрязани от тях. Или вместо това, прочетете за тях тук.

 

1. Зомбита са бродели по улиците на Италия по време на Високия Ренесанс

Повечето хора не си показват зомбита, когато чуят за Високия Ренесанс. Макар Флоренция да е била положително място за изкуството, в това време Италия е изпитала нещо доста близо до сюжет на зомби филм по време на първата огромна зараза от сифилис през 1494г.

Преди да ги има антибиотиците, заболяването не е била толкоз „ загадка “ и хората са я носили много явно по лицата си. От сифилиса, плътта безусловно се отделяла от лицето и болните умирали до няколко месеца. Не било извънредно болните да се разхождали без ръце, крайници, очи и носове. Ако описанията са точни, това значи, че половината хора по това време са изглеждали като статисти от „ Живите мъртви “.

2. При изригването на Везувий главите на хората безусловно експлодирали

Италианският връх Везувий е прочут най-много с изригването си, заличило целия римския град Помпей, останал заровен под прахуляк за идващото хилядолетие и половина. Може би не знаете, че боговете в действителност са били милостиви с Помпей, съпоставено с ужаса в Херкулан – по-малък град, ситуиран по-близо до Везувий.

В Херкулан се стоварил целия Ад, когато супернагорещени реки от разтопена канара, тиня и газ залели града и хората почнали да избухват. Сериозно. Човешкият череп е цялостен с доста течности, които, в случай че нагреете супер бързо, реагират като хамстер в микровълновата. За по-малко от две десети от секундата, на хората в Херкулан се случили немислими неща – кожата им се изпарила, мозъците им заврели и черепите им експлодирали.

3. Холокостът на домашни любимци през Втората международна война

От войната има толкоз доста ужасяващи истории, че някои не са стигнали до нас. Това е неприятно, тъй като дискутирайки неща като бомбардировки, нашествия и разрушени градове, постоянно някъде на назад във времето остават по-личните ужаси.

По време на Втората международна война, английското държавно управление образувало комитет през 1939г, който трябвало да реши какво да се прави с всичките им животни. Основно били загрижени за питателните ресурси, които хората изразходвали, с цел да хранят домашните си любимци. Решението на комитета било разпращането на брошури, които съветвали хората, в случай че не можели да изпратят животните си на село, тогава да се отърват хуманно от тях. Как са приели жителите тази заповед? С митинги? Не тъкмо. В рамките на седмица, 750 000 домашни любимци били „ унищожени “.

4. Първата жена сериен палач си е правила каквото изиска по време на Римския мир

Римският мир е един от най-спокойните интервали в историята: Римляните решили, че империята им била задоволително огромна и спрели със забиването на ножове в гърба, с цел да се концентрират върху по-полезни неща като писането на закони, които използваме и през днешния ден. Как другояче Рим е щял да се задържи толкоз дълго, в случай че не е имало закони, които да държат хората като серийните убийци надалеч от улиците?

Всъщност, забравете за това. Първата жена сериен палач в историята (документирана) властвала като луда кралица в продължение на 15 години по време на този интервал. Казвала се Локуста и кариерата й е много по-впечатляваща от тази на Ханибал Лектър.

Историята на Локуста стартира в средата на първи век, когато била задържана за отравяне на хора. Щастието обаче й се усмихнало, когато Агрипина решила да токсини император Клавдий. Познайте кой оказал помощ? Точно по този начин, Локуста, която била помилвана за съдействието си.

И какво сторила тя със свободата си? Година по-късно била задържана за отравяне на хора. За нейно благополучие, новият император Нерон имал потребност от нея за друга работа и Локуста била помилвана още веднъж, с цел да забърка гибелен коктейл за 13-годишния доведен брат на императора. За това, тя била възнаградена с вила и възпитаници, които й помагали. Точно по този начин, въпреки да била известна килърка, Локуста получила всичко нужно, с цел да си открие лично учебно заведение по убийства.

Късметът й обаче се изчерпал, когато Нерон се самоубил и приятелите й нещо оредяли, а репутацията й била като тази на вълшебница. Локуста била задържана и екзекутирана от император Галба през 69г. Как е умряла? Била обществено изнасилена до гибел от диво животно (някои споделят, че е било жираф), подготвено особено за тази цел. На ви римски закони!

5. Жана д‘Арк се е била паралелно до палач на деца

Докато Жана д‘Арк е най-известна с това, че е помогнала на Франция да се опълчи на Англия през 15-ти век, нямало е по какъв начин да го направи без съдружници като Жил дьо Ре, един от най-смелите рицари във френската войска. Тогава за какво през днешния ден хората не кръщават църкви и на него? Вероятно, тъй като Жил дьо Ре обичал да убива деца на възраст сред 6 и 18 години.

Говорим за един от малцината мъже във френската войска, оказал помощ на Жана д‘Арк да стане светица… който по случайност също по този начин измъчвал, осакатявал и убивал деца. В взаимозависимост от това кого питате, дьо Ре е умъртвил сред 80 и 800 деца, което го прави един най-активните серийни убийци в историята. Очевидно, Жана не знаела нищо за това. И също като остарялата си приятелка, дьо Ре бил изгорял от управляващите, въпреки надали да е бил сюрпризиран.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР