Исторически триумф за Виляреал! Испанският тим спечели Лига Европа за

...
Исторически триумф за Виляреал! Испанският тим спечели Лига Европа за
Коментари Харесай

След продължения и 22 дузпи: "Виляреал" превзе Лига Европа за първи път

Исторически успех за " Виляреал "! Испанският отбор завоюва Лига Европа за първи път в историята, откакто победи " Манчестър Юнайтед " с 11:10 с дузпи. В постоянното време и продълженията дуелът на градския стадион в Гданск (Полша) приключи с тъждество 1:1.

Големият виновник за 20-кратния британски първенец е вратарят Давид Де Хеа, който не съумя да отрази нито един углавен удар, а след това направи решаващия пропуск от бялата точка.

Така " алените дяволи " не съумяха да вдигнат трофея за повторно в последните 5 сезона. През 2017 година те победиха под управлението на Жозе Моуриньо.

Тази вечер " Виляреал " поведе в 29', когато Жерар Морено означи 30-ото си попадение във всички шампионати от началото на сезона. Така той стана първият състезател на " Жълтата подводница " с такова достижение от сезон 2010/2011, когато голмайстор на отбора бе Джузепе Роси.

" Юнайтед " се засилва, само че съумя да стигне до чисто състояние преди почивката. През втората част - в 52', англичаните имаха искания за игра с ръка на Пау Торес в наказателното поле след центриране на Бруно Фернандеш. Реферът Клеман Тюрпен обаче реши, че няма учредения за присъждане на дузпа.

" Червените дяволи " продължиха да бъдат по-активно и в 55' Единсон Кавани се възползва от отбита топка, с цел да изравни от близко - 1:1. Уругваецът стана третия над 34-годишен, който се разписва за тим от Висшата лига в европейски край. Компания му вършат Гари Макалистър (36) от " Ливърпул " във финала за Купата на УЕФА през 2001 година и Дидие Дрогба (34) от " Челси " във финала на Шампионската лига през 2012 година

Тимът на Оле Гунар Солскяер имаше искания за дузпа и в 61'. Те също бяха отхвърлени от основния арбитър Тюрпен.

В 70' Маркъс Рашфорд направи непростителен пропуск. За негово благополучие, страничения арбитър маркира засада.

В последна сметка се стигна до продължение, в които двата тима не предложиха доста и разногласието бе решен с дузпи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР