Исторически рекорд - икономически оптимизъм у българите за пръв път

...
Исторически рекорд - икономически оптимизъм у българите за пръв път
Коментари Харесай

Българите с рекорд по оптимизъм за последните 20 години

Исторически връх - стопански оптимизъм у българите за пръв път от 20 година насам, регистрира NOVA ALPHA INDEX. Очакванията на хората за идната година да бъде по-добра (55 %). На мнение, че ще е същата като остарялата, са 36 % от участниците в изследването, а едвам 9 %. считат, че 2018-а ще е по-лоша от сегашната.

Подобна наклонност е засечена за последно през 1998-а. След това обаче стартират песимистичните упования. Сега ножицата се разтваря”, изясни социологът от „ Алфа Рисърч” Боряна Димитрова.

За 25,7 % 2017 година е била по-добра от 2016-а, а за 17,4 % тя е била по-лоша. За 56,9 % от хората е била същата. Образованието става решителен фактор за по-добър живот и упования. Сред хората с главно обучение и без подготовка към момента скептицизмът господства. Социолозите считат, че тази наклонност ще се задълбочава през идващите години.

Доходите и по-добрата среда на живот към този момент стават равни по значителност във връзка с потребностите.

„ Ако през идващите години продължи плавното повишаване на приходите на семействата, ще се усили взискателността за по-високо качество на живот, по-добри обществени услуги към локалната и централната власт. С по-високото богатство се трансформира и структурата на изискванията”, изясни Димитрова.

Данните са от изследването NOVA ALPHA INDEX на организация " Алфа Рисърч " взаимно с NOVA. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР