Исторически по рода си концерт се проведе в Сикстинската капела

...
Исторически по рода си концерт се проведе в Сикстинската капела
Коментари Харесай

Концерт под фреските на Микеланджело в Сикстинската капела

Исторически по рода си концерт се организира в Сикстинската шапка във Ватикана. За първи път онлайн онлайн се излъчи музикално произведение, което беше изпълнено от симфоничен оркестър и хор под фреските на Микеланджело.

16-те - това е името на хора, който огласи Сикстинската шапка. Под фреската " Сътворението " изпълнителите дружно с английския камерен симфоничен оркестър, сътвориха изкуство, което заслужаваше да звучи край картините на Микеланджело. На събитието за първи път можеха да се насладят както присъстващите, по този начин и тези които желаеха да чуят творбата онлайн. Изпълнението на месата " Стабат Матер " на шотландеца Джеймс Макмилан влезе в историята.
Винсънт Никълс, архиепископ на Уестминстър: " Знам, че за първи път се излъчва онлайн от тук, само че имам вяра, че комбинацията сред силата на музиката и тази красива шапка вършат нещо доста особено и доста рядко. "
Въпреки, че всеки можеше да гледа събитието онлайн, чувството на сакралната творба от Сикстинската шапка е неописуемо.

Роберта Амансон, фен: " Джеймс МакМилън извършва това доста остаряло произведение с изразните средства на 21 век и е неповторимо. Гласовете са страхотни. Хорът и оркестъра както и това място... Просто настръхнах. "
Запис от историческия концерт ще може да бъде слушан на уеб страницата на английски уебсайт за класическа музика идващия месец.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР