Исторически музей Свиленград спечели финансиране от Министерство на културата по

...
Исторически музей Свиленград спечели финансиране от Министерство на културата по
Коментари Харесай

В Свиленград ученици тръгват из лабиринта на времето

Исторически музей Свиленград завоюва финансиране от Министерство на културата по план " Музеят като просветителна среда ".
Целта е да се предизвика интереса на учениците от от пограничния град към историческото ни завещание, неговото изследване и разпространение. Дейностите по плана ще допринесат за разширение знанията на учениците за публичния живот, обичай и просвета на хората през другите исторически столетия. С на практика занятия те ще научат повече за живота в праисторията, античността и средновековието. Ще имат опцията да се срещнат с благосъстоянието на националните занаяти през Възраждането и да проявят креативните си качества и гении. Предвиденият открит урок по археология на долмена при с. Левка ще спомогне за популяризирането на исторически монументи от нашия район, които не са добре познати освен на децата, само че и на локалната общност.
През септември т.г. министерството разгласи сесия за финансиране на музейни планове по тематиката. За по-малко от месец музеят в Свиленград съумя да създаде и кандидатства в период като назова своя " Из лабиринта на времето ". Сред утвърдените от Министерство на културата 49 плана този на Свиленград, създаден с главното присъединяване на историка Христинка Парушева, е класиран на осмо място. Той ще се осъществя през първите шест месеца на идната година. Общата му стойност е 2 322 лева, като 602 лева от тях са лично финансиране./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР